Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP İzmir Miletvekili Mustafa Balbay ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 66’sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve dört yıla aşkın süredir devam eden Ergenekon Davası’nın yarın görülecek 270’inci duruşmasında, esas hakkında mütalaa açıklanacak. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), bu nedenle sanıklara duruşmanın görüleceği Silivri’de destek eylemi düzenledi. Eyleme, Cumhuriyet Gazetesi Okurları (CUMOK), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pir Sultan Abdal Derneği, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Marmaris Belediye Kent Meclisi kadınları, İşçi Partisi, Halkların Demokratik Kongresi de destek verdi. Eyleme katılacaklar, özel araçları ve 10 ayrı otobüsle yola çıktı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Marmaris Temsilcisi Ali Apak, "Yarın çok önemli bir mahkeme bizleri bekliyor. Pankart, döviz ve kumanyalarımızla tam teşekküllü orada olacağız. Beş yıla yakın Silivri de yapılan haksızlıkları Türkiye’nin görmesi için tek yürek olacağız. Herkes tarihte görülmemiş eyleme tanık olacak" dedi.

Otobüsün hareket etmesinden kısa bir süre önce emekli öğretmen Hüseyin Eritli, 'casusluk ve şantaj’ davasından tutuklu eski Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral Şafak Yürekli’nin çerçeveli portresini gösterip, “Ben, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmeni, bu ise bekçisi” diye haykırdı.

AG(İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)