Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Çeşme Alaçatı’da kazada yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen Nazım Akan’ın yüzü dahil tüm organlarının bağışlanmasının hemen ardından yine aynı hastaneden organ bağış haberi geldi.

Urla Çeşmealtı’ndaki bir fırında ekmek dağıtımı yapan 35 yaşındaki Erdal Çelik, geçen perşembe günü evinde duş aldığı sırada fenalaştı. Ailesi tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan evli üç çocuk babası Çelik’in yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alınan ve yaşam mücadelesi veren Erdal Çelik’in, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine abla Elif Güran, hastanenin Organ Nakil Koordinatörlüğü’ne başvurup kardeşinin organlarını bağışlamak istediklerini söyledi. Vakit kaybetmeden harakete geçen doktorlar, organların çıkartılması için Erdal Çelik’i ameliyata aldı. Halen devam eden ameliyat sonrasında, Çelik’in sağlıklı olan organlarının, uygun hastalara nakledileceği belirtildi.

Kardeşinin organlarını bağışladıkları için hüzünlü bir mutluluk yaşadıklarını dile getiren abla Elif Güran, “Onun yeni bedenlere yaşam vermesini istedik” dedi.