Açılışta basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Günay'a, Mehmet Nihat Ömeroğlu’nun ombudsmanlığına daha önce 'Keşke tarafsız biri seçilseydi' diyerek, tepki göstermesi ve CHP’lilerin TBMM’deki protestosu hatırlatıldı. Bu konuda konuşmak istemeyen Bakan Günay, "Mecliste yemin etti, bitti."  

GAZİEMİR'DEKİ ZEHİRLİ ATIK KONUSU

Bakan Günay, İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde atıklarını toprağa gömdüğü için radyasyon değerleri normalin üzerinde olan kurşun fabrikasıyla ilgili soru üzerine de konuyu yakından izlediğini, Çevre İl Müdürlüğü’nün 2008’de çevreye verdiği zarar nedeniyle fabrikaya 300 bin lira ceza kestiğini hatırlattı. Bakan Günay şöyle dedi:

"Çok eski bir fabrika. Uzun yıllar çalışmış ama son yıllarda galiba depolama sisteminde bazı aksaklıklar var. Daha önceki yıllarda çevreye zarar verdiği kararına varılmış ki ciddi ceza verilmiş. Bununla ilgili Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan bana yazılı bir açıklama göndermelerini talep ettim. Hala ulaşmadı. Ama ben daha ciddi bir incelemenin yapılması gerektiğini düşünüyorum. En azından insanların o tehlikeli bölgeye ulaşmasını engelleyecek çevre düzenlemelerinin yapılması gerekiyor. Çünkü raporda o tel örgünün zaman zaman yırtılmış olduğu, içine girip çıkılabilir olduğu ve çocukların bu tehlikeli bölgede oyun oynadığı ifadeleri yer aldı. Bu tür bir olay hiçbir ihmale, müsamahaya imkan vermez. Son derece titizlikler bir araştırma yapılması gerektiğini düşünüyorum."

ED(İÖ/COŞ)