Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21.00'de başlayan yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel ve Musa Çam ile on binlerce vatandaş katıldı. Oluşturulan kortejde Başkan Kocaoğlu, İzmir halkına eşi ile birlikte karanfil dağıttı. Güzargah üzerinde bulunan kafe, restoran ve evlerin balkonlarında oturan İzmirliler, korteje katılanları uzun süre alkışladı. Kocaoğlu'na İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Gündoğdu Meydanı'nda son bulan yürüyüşe katılanlar, burada organize edilen Büyükşehir Beldiyesi'nin Pop Orkestrasının konseri ile karşılandı. Konser öncesi İzmirlilere seslenen Aziz Kocaoğlu, "Atatürk bize Cumhuriyeti armağan etti. Bugün Cumhuriyetimizin 89. yılına sahip çıkıyoruz, yarında sahip çıkacağız. Türk ulusu kendisinin bu ülkeyi nasıl bağımsız yaptığını çok iyi biliyor. Biz, Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatlarıyız. Biz Atatürkçüyüz. Biz Demokrasiden yanayız. Biz barıştan, özgürlükten yanayız. Biz Ulu önderimizin gösterdiği gibi çağdaş uygarlıktan yanayız. Biz Atatürkçüler, ülkesini sevenler, dürüst insanlar, ülkesi için kendi menfaitini yok sayanlar, var olduğu sürece, Ülkesinin geleceğini düşenen çocuklar yetiştirdiğimiz sürece bu ülke var olacaktır" dedi.

Atatürk'ün yurtta sulh, cihanda sulh politikası sayesinde, çevremizdeki ülkelerdeki iç savaşlara dahil olmadığımızı belirten Kocaoğlu, "Bugün sulha sahip çıkma günüdür, Bugün Cumhuriyetçilerin, laiklerin, Atatürkçülerin Cumhuriyete sahip çıkma günüdür" dedi.

"Cumhuriyet bayramını kutlatmamayı düşenen ince hesaplar içinde olanlar şunu bilmelidir" diyen Kocaoğlu, "Biz ne pahasına olursa olsun bu engelleme karşısında Cumhuriyetimizi örgürce kutlayacağız. Bizim halktan Cumhurdan korkacak hiçbir şeyimiz yok" dedi. Konserin başlaması ile birlikte alandaki on binlerce İzmirliye havai fişek gösterimisunuldu.

KÖ(ssa) (FOTOĞRAF)