Şemikler ve Yalı Mahallesi'nde oturan, aralarında Şemikler Mahallesi Muhtarı Bahar Zengin ve Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk'ün de bulunduğu 250 kişilik grup, bugün saat 13.00 sıralarında demiryolunu işgal etti. Her iki mahalle sakinin en çok kullandığı yolun gece yarısı TCDD ekipleri tarafından beton bariyerle kapatıldığını söyleyen mahalle muhtarları olaya bir çözüm getirilmeden geçidin kapatılmasına isyan etti.

Şemikler Mahallesi Muhtarı Bahar Zengin, "Bu hemzemin geçit her iki mahallenin candamarı. Herkes bu yolu kullanıyor. Ayrıca yaklaşık 200 metre ileride bir alt geçit yapılıyor. İnşaatı henüz bitmedi 1.5-2 aya biteceğini söylüyorlar. O alt geçit bitmeden bize de herhangi bir haber vermeden gece yarısı yangından mal kaçırır gibi kapattılar" dedi. Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk de araçların geçişi için bir çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Kalabalık yüzünden tren seferlerinin yapılamaması ve polisin vatandaşları ikna çabalarının sonuç vermemesi üzerine İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay eylem yapanların yanına geldi. Muhtarlarla konuşan Emniyet Müdürü Bilkay, vatandaşlardan demiryolunu boşaltmalarını isteyerek yarın İzmir Büyükşehir Beledisi ve İZBAN yetkilileri ile görüşerek duruma bir çözüm getireceğini, vatandaşlarla polisin karşı karşıya kalmasını istemediğini ifade etti. Bunun üzerine 3 saat süren eylem sona erdi.