Geçen mayıs ayında balkona hava alması için çıkardığı `Timneh' cinsi, `Ceko' isimli erkek papağanın kafesten kaçtığını, komşuları olan Emin Gökhan T.'nin evinde olduğunu gördüğünü ancak kendisine geri vermediklerini ileri süren Neşe Avşar, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcı, Emin Gökhan T. hakkında, "Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçirilmiş eşya üzerinde tasarruf" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Daha önceki duruşmaya katılan Emin Gökhan T., papağını geçen ocak ayında Ali isminde bir kişiden satın aldığını, hayvanların hepsinin birbirine benzediğini söyledi.

PAPAĞAN DURUŞMA SALONUNDA

Davanın bugünkü duruşmasına davacı Neşe Avşar ve avukatı ile davalı Emin Gökhan T.'nin babası Gürhan T. katıldı. Duruşma salonuna `Timneh' cinsi papağan da getirildi. Bilirkişi olarak çağırılan veteriner hekim Ali Kutludayıoğlu, Emin Gökhan T.'nin babası tarafından duruşma salonuna getirilen papağan ile davacının dosyaya sunduğu iki adet fotoğraf, karşı tarafından getirdiği fotoğraflar ve papağanı karşılaştırıp, inceledi. Kafeste getirilen papağanın Neşe Avşar'ın verdiği fotoğraflardaki papağana benzediğini, hatta aynı da denilebileceğini ifade eden bilirkişi Kutludayıoğlu, aynı şeyi karşı tarafın sunduğu iki fotoğraf için de söyledi. Kutludayıoğlu, "Bu papağanlar birbirlerine çok benzerler. Suça konu papağan ince yapılıdır, ayırt edilmeleri çok zordur" dedi.

YENİ KANITLAR SUNACAK

Kutludayıoğlu, papağana ait olduğu belirtilen sağlık karnesindeki fotoğrafın da duruşma salonundaki papağana ait olduğunu tespit etti. Davacı tarafın avukatının papağanlara sağlık karnesi verilip verilmediği yolundaki sorusu üzerine, "Normalde papağana karne vermiyoruz, sahibi talep ederse veriyoruz" dedi. Duruşma davacı tarafından yeni kanıtlarını sunması için ertelendi.



BK(AÖ/AK)