Kongreden 379 oy almasına rağmen, ancak itirazda bulunduğu YSK'nın kararıyla AK Parti İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturabilen Ömer Cihat Akay'ı partide il yöneticileri, ilçe başkanları, meclis üyeleri karşıladı. Akay, eşi Serpil, kızı Büşra, oğlu Mücahit ile partiye geldi. Akay'ın makam koltuğunun arkasına 9 Haziran'da Halkapınar Spor Salonu'nda yapılan İl Kongresi'nde Başbakan'ı ve kalabalığı gösteren bir fotoğraf pankart olarak asıldı. Partililerin alkışlarını, "Şehitlerimiz var alkışlamayalım" sözleriyle kesen Akay, ilçe başkanlarını arkasına alarak açıklama yaptı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Rakibi Abdullah Tekbaş'ın itirazı üzerine Konak 1 No'lu Seçim Kurulu'nun gümrük kaçakçılığından sabıkalı olduğunu gerekçe göstererek, başkanlığını düşürmesi sonrası YSK'ya yaptığı itiraz kabul edilerek mazbatasını alan Akay, 10 günlük süreçte kendisini telefonla arayarak üzüntülerini dile getiren İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP, MHP, SHP ve BBP İzmir il başkanlarına teşekkür etti.

"HOŞ BİR SEDA BIRAKTIM"

Akay, hukuki mücadelesinde kendisine destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Merkez ve il yöneticilerine de teşekkür ederek, 10 günde 18 ayda yaptıklarını düşündüğünü ve kubbede hoş bir seda bıraktığına inandığını ifade etti. Akay, 2014 yerel seçimlerinde başarıyı yakalayabilmek için teşkilat olarak çok çalışacaklarını anlattı.

YUNUS EMRE'Lİ MESAJ

Akay, rakibi Tekbaş ve parti içi muhalefete Yunus Emre'nin sözüyle mesaj vererek, "Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldik. Gönülleri kazanmaya geldik" dedi. Akay sözlerini, "Cadı avına çıkmayacağım. Kimseyle kırgınlığımız dargınlığımız yok. Biz bu evin babasıysak bütün herkese kucak açmak zorundayız. Kırgınlık ve dargınlıkları bir kenara bırakacağız" diyerek sürdürdü.

Akay, hukukun haklılığını ortaya çıkardığını öne sürerek, "İnşallah adalet yerini buldu. Biz isterdik ki bu toplantıyı 11 Haziran'da yapalım ama böyle bir zaruret ortaya çıktı" dedi.

BAŞBAKAN YAKINDAN İLGİLENDİ

Başbakan'ın ilk günden itibaren bu sürecin biran önce çözülmesini ve kendisinin yeniden o koltuğa oturması konusunda gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdiğini ileri süren Akay, 11 Temmuz'da yapılacak il başkanları toplantısına katılacağını anlattı.



ED(AÖ/SS)