İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem'in geçen 30 Kasım'da Sağlık Bakanlığı'nın ihbar hattı 'Alo 184'e yapılan bir şikayetle ilgili savunmasını yaptıktan sonra çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayıp intihar etmesine tepkiler sürüyor. İzmir'de, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde toplanan SES İzmir Şubesi ve İzmir Tabip Odası üyesi sağlık çalışanları ölümlere neden olmaya başladığını belirttikleri bu hattın kapatılması için eylem yaptı. Yakalarına ölen meslektaşları Dr. Melike Erdem'in fotoğrafını takan, ellerinde ise, 'Alo 184 -SABİM Sağlıkçı Taciz Hattı Yetti Artık Çık Devreden' dövizleri taşıyan sağlık çalışanları, cep telefonları ile bu hattı arayarak protestoda buundu. Doktorların eylemine tedaviye gelen hastalar da alkışlarla destek verdi. Yaşamını yitiren meslektaşları için sağlık çalışanları bir dakikalık saygı duruşunda da bulundu.

İzmir Tabip Odası ve SES İzmir Şubesi adına ortak basın açıklamasını okuyan Uzman Dr. Mete Güzelant, şöyle dedi:

"Genç meslektaşlarının ölümünden sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan, 'Bu elim olayın üzerinden kamuoyuna yansıyan Dr. Melike Erdem ile ilgili SABİM'e şikayette bulunulduğu, şikayet neticesinde şoruşturma açıldığı şeklindeki iddalar gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesin'de yatan bir hasta ile ilgili 22 kasım 2012 tarihinde bir başvuru olmuştur' açıklaması öfkemizi daha da artırıyor. Açıklamadaki, 'Sağlık camiamızı acıya sevk eden bu olayla ilgili ve adli şoruşturmalar devam ederken, bir takım yorumlarla konuyu istismar anlamına gelecek yaklaşımlarda bulunmak, etik ve vicdani değerlerle bağdaşmamaktadır' ifadesini ise, etikten ve vicdandan nasibini almamışların suçluluk telaşının delili olarak görüyoruz."

Dr. Güzelant, acil servite çalışan genç meslaktaşlarının, acille herhangi bir ilgisi olmadığı halde, hastanın özürlü olmasını da göz önünde bulundururak kendisine yardımcı olduğunu ve bu nedenle adeta bir suç işlemiş gibi şoruşturmaya uğradığını belirterek, "Hastanenin 6'ncı katından atlayarak intihar ediyor. Görgü tanıkları kendini boşluğa bıraktığında, SABİM'e verdiği savunmayı, zanlının adresini gösterir gibi, elinde tuttuğunu belirtiyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın Dr. Melike Erdem'in ölümüyle ilgili delileri karartmasına asla izin vermeyeceğiz. Hekimleri, sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran, Alo 184 Sağlıkçı Taciz Hattı'na karşı isyan ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları olarak `Alo 184 SABİM Yetti Artık Çık devreden' diyoruz" diye konuştu.



MO(AÖ/İD)