Resmi bayramlara ve kurtuluş günlerine yeni düzenleme getiren kanunla siyasi partilerin çelenk törenlerinden çıkarılmasının ardından, CHP İzmir İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde resmi törenden bir saat sonra alternatif kutlama yaptı. Kutlamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, bazı İzmir milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları, partililer ve ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleri olan çok sayıda İzmirli katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve anıta çelenk konulmasının ardından konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AKP'nin Türkiye'de demokrasiyi yok ettiğini öne sürerek söyle dedi:

"Dünyanın en güçlü ülkesi Türkiye maalesef şimdi yerlerde sürünüyor. Ama umutsuzluğa kapılmak yok. CHP'liler var. İzmirliler var. Anadolu var. Barış ve kardeşlik var. Umutsuzluğa yer yok. Biz bu ülkede kardeşçe, barış içinde olmaya devam edeceğiz. İnadına cumhuriyet, demokrasi, barış ve Atatürk diyoruz."

'BAYRAMLARI MEYDANLARDA KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise protokol kutlamalarında değişiklikler yapıldığını, kendisinin kutlamalara katıldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bunlar benim işim değil. Ne düşündüğümüz, kente ne yaptığımız, ulusumuza nasıl baktığımız hepinizin malumudur. Biz bayramları meydanlarda kutlamaya devam edeceğiz. Bayramlarımız Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece coşkuyla kutlanacak. Biz şehitlerimize ve gazilerimize olan minnet borcumuzu ödemek için bayramlarda bir araya geliyoruz. Bugün CHP'lilerle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak için alanlardayız. Bu bayramların bizim kurtuluş ve egemenlik bilincimizi, onur kavgamızı bir kez daha anımsatmasını diliyorum. Bayramlarımızla, gençlerimize çocuklarımıza bu bilinci vermemiz gerekiyor."

9 EYLÜL YÜRÜYÜŞÜNE DAVET

Başkan Kocaoğlu, 26 Ağustos'ta başlayan mücadelenin 9 Eylül'de Kadifekale, İzmir Hükümet Konağı ve Sarıkışla'ya dikilen Türk bayraklarıyla son bulduğunu hatırlatarak, "O zaman olduğu gibi 9 Eylül'de sabah 09.00'da Basmane'den Cumhuriyet Meydanı'na dek yürüyüş yapacağız. Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü İzmir'den bir kez daha yüksek sesle haykıracağız. 9 Eylül yürüyüşüne tüm İzmirlileri davet ediyorum" dedi.



TG(İÖ/COŞ)