İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalar sonucunda, terör örgütü PKK üyesi bir bombacının, kanlı bir saldırı gerçekleştirmek için kente geleceğini belirledi. Bu yönde gizli ve titiz bir takip yürüten polis, bombacının, bugün saat 11.00 sıralarında, Gaziemir İlçesi'ndeki Evka-7 Mahallesi çıkışında olduğunu saptadı. Harekete geçen ekipler, kendilerini fark ettirmeden bombacının bulunduğu bölgeyi ablukaya aldı, mahalleye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi, Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri de takviye gönderildi. Erken ve zamanında müdahaleyle bombacı yakalanırken, sırt çantasında 1 kilo 900 gram C-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirildi. Düzeneğin etkisiz hale getirilmesiyle erkek bombacı gözaltına alındı. Kuzey Irak'taki PKK terör örgütü kamplarında uzun yıllar siyasi ve askeri eğitim aldığı ileri sürülen bombacı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, bağlantılarının araştırıldığı bildirildi.

'İZMİR'İ ALLAH KORUDU'

Operasyonu yerinde yöneten, diğer uzman üst düzey emniyet yetkilileriyle bir toplantı yapan İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay şunları söyledi:

"PKK üyesi bir kişi gözaltında. Canlı bomba olma ihtimali çok yüksek. Üzerindeki sırt çantasından 1 kilo 900 gram C-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirildi. Arkadaşlarımızın üstün başarısıyla ele geçirildi ve İzmir'i Allah korudu. Biz polisin üstün başarısının memnuniyetini yaşıyoruz. Şu anda olay çok yeni. Detaylarını araştırıyoruz."

Odı açıklanmayan bombacının, yakalanmaması halinde kent merkezinde veya turizm merkezlerinde kanlı eylemini gerçekleştirmeyi planladığı üzerinde durulduğu, hedefine giderken ele geçirilmesinin olası bir faciayı önlediği vurgulandı. Patlayıcılar konusunda uzman ve soğukkanlı olduğu belirtilen bombacının, Türkiye'deki bağlantılarının araştırıldığı bildirildi.



TT(AÖ/COŞ)