Antalya Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü Sedat Göktaş'ın sosyal paylaşım sitesi 'facebook'taki kişisel sayfasında yer alan, İzmir Karabağlar'da polisin bir genci infaz etmesi olayıyla ilgili mesaj, sosyal paylaşım sitesi kullanıcıları tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Mesajda, "Helal olsun sokak ortasında dayak yiyip de üniformayı rezil etmediniz. Ölen ve yaralanan köpeklere Allah'tan rahmet dilemiyorum" sözlerine yer verildi. Tepkiler üzerine Sedat Göktaş, Facebook'taki kişisel sayfasını kapattı.

'O MESAJI BEN YAZMADIM'

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Sedat Göktaş, bu konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirtti. Göktaş, sosyal paylaşım sitesindeki hesabın kendisine ait olduğunu belirterek, "Ancak o mesajı ben yazmadım. Hesabıma girilmiş olabileceğini düşünüyorum. Bu olay üzerine hesabımı da kapattım" dedi.

MÜDÜR HAKKINDA İNCELEME

Konuyla ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise Sedat Göktaş hakkında inceleme başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"14 Ağustos 2012 tarihinde bazı basın yayın organlarında; Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürünün, İzmir İli Karabağlar İlçesi'nde 12 Ağustos tarihinde meydana gelen trafik kazası sonrasında, olay yerine gelen resmi polis ekibinde görevli polisin kendi silahı ile ateş açması sonucu bir genci öldürmesine ilişkin meydana gelen olay hakkında, bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı yorum, haber olarak yayınlanmıştır. Adı geçen personelin söz konusu sosyal paylaşım sitesinde yer verdiği şahsi görüşleri kurumumuzu bağlamamakta olup, ilgili personel hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır."



SK(SU/COŞ)