9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu törenlerinde İzmir Valiliği binasına bayrak çekilmesinin programa sonradan eklenmesiyle başlayan bayrak polemiği bugün de devam etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun dün, kutlama komitesinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Protokol Koordinatörü Pınar Kavasoğlu'na toplantı ile ilgili tutanağın 10 Eylül günü imzalatıldığına ilişkin iddiasına Vali Kıraç yanıt verdi. Kıraç, 10 Eylül günü imzalatılan tutanağın 9 Eylül kutlamalarında yer alan Türk Yıldızları ve Solo Türk gösterisine ilişkin olarak yapılan ikinci toplantının tutanağı olduğunu söyledi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, 12 Ekim 2012'de yapılacak olan Konuşan Kitap Şenliği ile ilgili olarak İzmir Valiliği ve Türk Telekom arasındaki sponsorluk protokolü imza töreninde gazetecilerin bayrak krizi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Yaptığı açıklamanın net olduğunu söyleyen Vali Kıraç, "Kardeşim bakın ben İzmir valisiyim, bilmeden açıklamam. Bilgi nettir, farklı bir şey diyemem. Ne kamera kaydı varmış? Evraklar bizde, toplantı yapan biziz. Net bir şekilde söylüyorum. Toplantı yapılmıştır gereği de icra edilmiştir. Ben İzmir Valisiyim sizlere açıklama yapıyorum. Siz bu açıklamaları bu işin ev sahibi olarak alıp ona göre değerlendirmelisiniz. İzmir'in çok önemli sorunları var, bence onlarla uğraşın. Bayrak indi kalktı. Başka sorunu mu yok İzmir'in" dedi.

Sözlerinin bitiminde gazetecilerin yanından ayrılan Vali Kıraç, görevlilerin kendisine getirdiği bilgi üzerine yeniden gazetecilerin yanına gelerek, "Bir bilgi aldım. Türk yıldızlar gösteri yaptı biliyorsunuz. O Türk yıldızları gösteri programı, ilk ana programda yer almamış. Sonradan eklemişler. İmzalanan evrak oymuş. Ek bu evrak. Protokol ek olan evrak. Kutlama komitesinin aldığı kararda Türk Yıldızları gösterisi yer almıyordu. Türk Yıldızları'ndan talep gelince 7 Ağustos 2012 günü ikinci bir toplantı yapılmış. O toplantıda Büyükşehir Belediyesi temsilcisi gitmiş. İmzalatılan evrak odur" diye konuştu. Vali Kıraç, gazetecilerin bayrak sorunuyla ilgili Başkan Kocaoğlu ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya ise "Her gün görüşüyoruz Kocaoğlu ile. Ben bu şehrin valisiyim o da belediye başkanı. Sizinle konuştuğum konuyu neden onunla da konuşmayayım" yanıtını verdi.