Çevredeki birgüvenlik kamerası tarafından da kaydedilen akıl almaz kaza bugün saat 03.30 sıralarında, İZBAN tren istasyonu Sarnıç durağı karşısında 692 Sokak üzerinde meydana geldi. Hacer Sezgin ve kafeterya işleten arkadaşı 32 yaşındaki Kürşat Özkaya, 06 DF 1150 plakalı otomobille gezmeye çıktı. Alkol alan iki arkadaş bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Otomobili kullanan Kürşat Özkaya'ya sinirlenen Sezgin, bir anda aracın kapısını açıp kendisini attı. Bu sırada hareket halindeki otomobilin kapısı kapandı. Bir tutam saçı kapıya sıkışıp kopan genç kadın asfalt zeminde yerde kaldı. Otomobili yaklaşık 35 metre ileride durduran Kürşat Özkaya, iddiaya göre otomatik vitesli otomobili park modunda bırakmak isterken yanlışlıkla geri viteste bıraktı ve el frenini de çekmeden indi.

ÖN TEKERLEK SIRTININ ÜZERİNDE KALDI

Kürşat Özkaya arkadaşının yanına koşarken, bu sırada geriye doğru hareket eden otomobil Hacer Sezgin ile Kürşat Özkaya'yı altına aldı. İki arkadaş yaklaşık 5 metre   aracın altında sürüklendi. Önce arka tekerleğin üzerinden geçtiği Hacer Sezgin, ön tekerleğin sırtının üzerinde durması sonucu nefessiz kaldı. Sürünerek aracın altından çıkan Kürşat Özkaya otomobilin direksiyonuna geçerek hareket ettirmeye çalışırken stop ettirdi. Sırtının üzerindeki tekerlek altında çırpınan Hacer Sezgin bir süre sona hareketsiz kaldı.

DEVRİYE GEZEN POLİS EKİBİ FARK ETTİ

Bölgede devriye gezen polis ekipleri kazayı görüp durdu. Otomobilin altındaki kadını gören ekipler, olay yerine sağlık görevlilerini çağırdı. Sürücü Kürşat Özkaya da polis tarafından gözaltına alındı. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin yaptığı kontrolde, başkasıyla evli olan Hacer Sezgin'in kaza yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Sürücüden kaza ile ilgili bilgi alan ekipler, Sezgin'in atladığı aracın altında kaldığı bilgisi üzerine şaşkınlıklarını gizleyemedi.

İŞYERİNİN KAMERASI SANİYE SANİYE KAYDETMİŞ

Bölgede kaza yerini gören bir işyerinin güvenlik kameresı görüntülerini inceleyen ekipler, kaza anını saniye saniye izledi. Otomobilin sürücüsü gözaltına alınarak Gaziemir Polis Merkezi'ne götürüldü. Arkadaşının ölümünden habersiz olan Kürşat Özkaya'nın, polis merkezine götürülüşü sırasında ekiplere sık sık "O öldü mü? O değil ben öleyim" dediği duyuldu. Alkol aldığı belirtilen sürücünün kaç promil alkollü olduğunun kan testiyle belirleneceği bildirildi. Araç içindeki bira kutuları da dikkat çekti. Kaza yerinde yapılan inceleminin ardından, Sezgin'in cesedi morga kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



KÖ(AÖ/COŞ)