Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Alsancak'taki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni düzenlendi. İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Alaattin Yüksel ile çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı tören sırasında, ADD Konak Şubesi yöneticisi Şafak Acar da çelenk koymak istedi.

Yönetmelik gereği Atatürk Anıtı'na çelenk koyamayacağı bildirilen Acar ile polis arasında arbede çıktı. Milletvekillerinden Musa Çam da müdahale edip, tarafların sakin olmasını istedi. Polisler, Şafak Acar'ı gözaltına alıp, ekip otosuna götürdü. Tören bitene kadar polis aracında tutulan Acar daha sonra serbest bırakıldı.

VALİ: RESMİ TÖREN SONRASI ÇELENK BIRAKILABİLİR

Ardından Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, sırayla anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törende anıt şeref defterini de imzalayan Vali M. Cahit Kıraç, şunları yazdı:

"Cumhuriyetimizin 89'uncu yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde, Cumhuriyeti kurmakla belirlediğin ideallere ve hedeflere, her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunun bilinciyle, seni bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anmak üzere huzurundayız. Cumhuriyetin sağladığı demokratik yönetim ve bilimsel düşünce ortamı sayesinde ülkemiz, saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır içimde dünya ile her alanda rekabet edebilen, mutlu insanların yaşadığı, güçlü ve müreffeh bir Türkiye'ye doğru emin adımlarla hızla ilerlemektedir. Bu ilerlemede temel dayanağımız olan ilke ve inkılaplarının yol göstericiliğinde Cumhuriyetimizi daha da ilerleterek sonsuza kadar yaşatacağız. Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak bu anlamlı günün yıl dönümünde sana olan minnettarlığımızı sunuyor, aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz."

Vali Kıraç kentte, Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yapacağı tüm kutlamalara izin verildiğini, ayrıca resmi kutlamalar sonrasında da isteyen kişilerin Atatürk anıtlarına çelenk bırakabileceğini dile getirdi.