İl genelinde meydana gelen birçok olaya anında müdahale ederek suçluları etkisiz hale getiren Güven Timleri, bu kez de hırsızlık için İzmir dışından gelen 7 kadını yakaladı. Güven Timleri Alsancak'ta şüpheli hareketleri olan 7 kadının 4 ve 3 kişilik iki gruba ayrıldığını gördü. Bunun üzerine takibe alınan kadınlardan 4 kişilik grubun Vasıf Çınar Bulvarı'nda 7 numaralı binada 5 numaralı daireye girdiği görüldü. Polis, kadınların daireden çıkmasını bekledi. Rahat hareketlerle evden çıkan Z.Ç (25), E.K. (36), B.G.(43) ve Ü.T.Ç. (28) karşılardında polisi görünce şoke oldu. Gözaltı işleminin uygulanmak istendiği sırada kaçmaya başlayan 4 kadın bir süre sonra yakalandı. Kadınların kaçarken yol kenarına attıkları poşetteki altınlara da el konuldu. Z.Ç, E.K, B.G, ve Ü.T.Ç. Kantar Polis Merkezi'ne götürüldü. Hırsızlığın gerçekleştiği evin sahibi S.M.'ye polis telefonla ulaştı. Polis merkezine gelen S.M. 4 kadın zanlıdan şikayetçi oldu.

İKİNCİ GRUBA SUÇÜSTÜ

Kadın hırsızlık şebekesinin diğer grubunu takibe alan polis ekipleri, üç şüphelinin Alsancak 1457 sokak numara 2/4'teki eve girdiklerini gördü. N.F. (34), N.T. (25) ve S.T. (25) dairenin kapısını açmaya çalışırken polis tarafından suçüstü yakalandı. Alsancak Polis Merkezi'ne götürülen üç şüpheliden N.F.'nin Mersin'den, N.T'nin Antalya'dan, S.T.'nin de Ankara'dan hırsızlık suçundan arandıkları öğrenildi.

Akraba oldukları belirlenen iki gruptaki kadınlardan ziynet eşyası, nakit para ile sütyenlerine gizledikleri kapı kilidini açmakta kulanılan özel bir tel çıktığı belirtildi.

İki ayrı polis merkezinde gözaltında tutulan 7 kişinin adliyeye sevk edileceği bildirildi.