Eğitim-sen, Ses, Emekli sen, TKP, CHP, EDP, EMEP, ÖDP VE ÖVDER'den oluşan Bornava Eğitim Hakkı Platfomu Bileşenleri 4+4+4 yasası eylemlerine birisini daha ekledi. Ellerinde meşalelerle, 'Gerici Eğitim İstemiyoruz', 'AKP yasanı al başına çal', 'Çocuk gelinler istemiyoruz' sloganları atarak yürüyen katılımcılara, evlerinin pencerelerine çıkan vatandaşlar da destek verdi. Öskanlar Migros önünde yürüyüşünü bitiren protestocular ardından basın açıklaması yaptı.

Platform Başkanı İsmail Hakkı Şimşek'in okuduğu basın açıklamasında, zorunlu eğitim süresinin arttırılmasının önemli olduğuna dikkat çekilerek, hükümetin amacının süreyi arttırmak değil, kendi ideolojisini yaymak olduğu vurgulandı. Yasanın çocuk gelinlerin sayısını da artıracağına dikkat çeken Şimşek, "Ortaöğretimde 'açık öğretim' ile kız çocuklarını erken yaşta evlendirmenin önü açılıyor" dedi.

Kanun teklifinin anadilde eğitim ve zorunlu din dersinin kaldırılması taleplerini görmezden geldiğine de değinen Şimşek, "Arapça ve Kuran dersleri ikinci kademede seçmeli hale getirilerek, bütün okullarda imam hatip modeline geçilmek isteniyor" ifadelerini kullandı. Protestocular, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.



OG (KÖ/RT)