Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, genel seçim öncesi İzmir’in plaka numarasından esinlenerek, '35 İzmir 35 proje' sloganıyla bakanlığının İzmir’e yapacağı projeleri açıklamıştı. Bakan Yıldırım’ın bir kısmı hayata geçen, bazılarının yapımı süren projelerini halka daha iyi anlatmak için '35 Proje Hareketi Derneği' kuruldu. Derneğin başkanı, TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı Aliağa- Menderes Metrosu’nu işleten İZBAN’ın eski Genel Müdürü Selçuk Sert oldu.

HEDEFİMİZ BİLGİLENDİRMEK

Derneğin, birinci Kordon’daki deniz manzaralı ofisinde gerçekleştirilen basın toplantısında, amacın 35 proje hakkında halka doğru bilgi vermek olduğun açıklandı. Sert, “Projeler ile kamuoyu arasında köprüler kurmak İzmirli ile projeler arasında zincir oluşturmak istiyoruz. Bizler bu projelerin ne hayal edeni, ne uygulayıcısıyız. Bizim hedefimiz bilgilenmek ve bilgileri paylaşmak, geri dönüşleri yetkililere anlatmak” dedi.

İlk olarak 35 projeden biri olan, yapımı devam eden İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nin inşaatı hakkında TAV’nın üst düzey yöneticilerini kamuoyu ile buluşturacaklarını belirten Sert, “İzmir’e birileri bu yatırımı yapıyor. Ne görüyor, ne öngörüyor? Nasıl bir açılım hedefliyor, bunları soracağız. Biz bilgi köprüsü kurduk. Bu köprüyü kullanmak isteyenlere kapımız ve gönlümüz açık. İzmir’i seviyoruz çocuklarımızı da seviyoruz. Çocuklarımızın gelecekte İzmir’de yaşamasını istiyoruz” dedi.

YILDIRIM’IN ADAYLIĞI BÜYÜK FEDAKARLIK

Sert, 18 kişilik yürütme kurulunun siyasetle ilişkili olmadığını, işin teknik yönüyle ilgileneceklerini belirterek, “Dernek, Bakan Yıldırım tarafından mı kuruldu? Bakan Yıldırım’ı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına mı taşıyacaksınız?” yönündeki soruları şöyle yanıtladı:

“Bakan Yıldırım tarafından kurulmuş bir dernek değiliz. Bakanlığın buradaki çalışmalarından İzmir’den daha fazla paylaşılması için oluşturulmuş bir sivil toplum kuruluşu. Bakanlığın çalışmalarını siyasi yönden takip eden il teşkilatı var. Bu organizasyona çok ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çok erken olduğunu düşünüyorum. Bana sorarsanız 81 ile yatırım yapmış ve 10 yıl bakanlık yapmış birinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı büyük fedakarlık.”

WEB SİTESİ, E-MAİL VE SMS’Lİ TANITIM

Sert, İzmirli’ye projeleri web sayfası, elektronik posta ve kısa mesajla tanıtacaklarını belirterek, “Önce dersimizi çalışıp biz öğrenmek istiyoruz. Birine, '35 projeyi say’ dediğimde sayamıyor. Amacımız, İzmir’in plakasıyla özdeşleştirilmiş bir projelerin tartışılmaya başlanması, İzmir’in marka yolunda ilerlemesi. Biz buradaki doğru bilgileri objektif bir şekilde ilgililere aktarırız. 2004 yılından itibaren Bakan Yıldırım ile birlikte çalışıyorum. Bireysel olarak bunları yapıyorum. Bakanla iletişim pratiğim var. Kendisine 'İzmir şundan hoşlanmıyor’ diyorum. Bunu şimdi kurumsal bir platformda yapıyoruz. Hepimizin kendi işi var, birinci uğraşları var. Sosyal sorumluluk kapsamında başka faaliyetlerde İzmir’e hizmet etmeye çalışacağız.”

ÖN YARIGIYI YIKMA KAYGIMIZ YOK

35 Proje Hareketi Derneği Başkanı Sert, Bakan Yıldırım’ın derneğin kurulmasından haberdar olduğunu belirterek, yaptıkları çalışmanın siyasette karşılığını bulup bulmamasıyla ilgilenmediklerini ifade etti. Sert, “Projeler doğru yürüsün, doğru anlatılsın. Biz yaparız, takdir İzmir halkınındır. Ben olayın siyasi yönünde değil teknik tarafındayım. Önyargıyı yıkma kaygımız yok. Öyle bir derdimiz yok. Bakan’ın ekibi var. Seçimlere 1.5 yıl kala Bakan’ın derdi önyargı değil. Bakanlığı döneminde milletvekili olduğu bölgeye maksimum katkıyı yapabilmek” dedi.