Konak meydanı civarında son 15 gün içinde üç sokak köpeği bıçaklı saldırıya uğradı. Boyun ve sırtlarında bıçak yaraları bulunan köpekler, Konak Belediyesi Hayvan Hastanesi’nde tedaviye alındı. Hayvanseverler, sokak köpeklerine yapılan saldırılara tepkilerini dile getirdi.

2004 yılında çıkartılan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na rağmen sokakta yaşayan hayvanların hala şiddete maruz kaldıklarını, öldürüldüklerini, yaralandıklarını, tecavüze uğradıklarını belirten Hayvan Hakları Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Son 15 gün içinde hayvanseverlerin baktığı dişi üç köpeğin bıçaklı saldırıya uğraması bir tesadüf değil. Tedbir alınması için gerekli yerlere şuç duyurusunda bulunacağız. Polisiye önlem alınmasını istiyoruz. Bugün köpeklere yapılan bıçaklı saldırı, yarın insanlara da yapılabilir. Yapanların ruh hali ortada” dedi. Önder, bu tür şiddet şuçlarının Kabahatler Kanunu kapsamında değerlendirildiğini, şiddet uygulayanların 300 TL para cezası ile kurtulduğunu söyledi. Hatta bu cezanın taksitlendirildiğini belirtti.

EYLEM YAPACAKLAR

HAYTAP olarak hayvan hakları ile ilgili hazırladıkları yasa taslağının CHP’nin desteği ile Meclis'e sunulduğunu belirten Önder, “Ancak Orman ve Su İşleri Bakanlığı kendilerine göre hazırladıklara taslağı Meclis'e gönderdi. Bu taslak kanunlaşınca sokakta yaşayan tüm kedi ve köpekler sahiplenilmezse belediyelerin barınaklarına gönderilecek. Birçok belediye kısırlaştırma bile yapamıyor. Barınaklar toplama kampına dönüşecek. 50 kapasiteli barınaklarda bile ölüm olayları var. Hayvan ithalatı serbest kaldıkça, pet shop’larda hayvan satışları devam ettikçe, yapılan bu çalışmaların hepsi boşa çıkacak. Sokaklar şu anda bile terk edilen cins köpeklerle dolu. 30 Eylül Pazar Günü Konak’ta YKM önünde toplanarak, hayvanlar için çıkartılmak istenen bu ölüm yasasına karşı Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüyeceğiz” dedi.



MO(İÖ/AK)