Buca Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda bugün dağıtılan sütlerden içen çocuklardan 23'ünde bir süre sonra mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri başgösterdi. Yapılan ihbar üzerine rahatsızlanan çocuklar, gelen ambulanslarla Tınaztepe Kadın Doğum Hastanesi'nin Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Öğrencilerin bir kısmına serum bağlandı, durumlarının iyi olduğu belirtildi. Serum verilen ikinci sınıf öğrencisi Sudenaz Kılınç'ın annesi Hamide Kılınç, çocuğunun "Arkadaşlarım içerken ben onlara mı bakacağım?" sözü üzerine okulda süt içmesine izin verdiğini belirterek, "Okuldan saat 11.00'de 'Çocuğunuz fenalaştı' diyerek aradılar. Panik halde hastaneye geldik. Sınıftaki çoğu arkadaşıyla birlikte Acil Servis'te bakıma alındı. Aşırı mide bulantısı vardı. Dört kez kustu. Serum bağlandı. Çocuğum süt içiyordu, alerjik bir durumu yoktu. Bundan sonra okulda süt içmesine izin vermeyeceğim" dedi.

Üçüncü sınıf öğrencisi İrem Öztürk, serum aldıktan sonra kendini iyi hissettiğini belirterek, "Ben süt içmeyi severim daha önce hiç hastalanmadım ama okulda içince çok kötü oldum. Bir daha içmeyeceğim" dedi.

Çocuklarının sütten zehirlendiğini duyan Ali- Zeynep Kibar çifti de hastaneye koştu, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Eğitim- Sen 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin de "Biz yıllardan beri 'Öğrencilerimize süt, okulumuza ödenek istiyoruz' diyen bir sendika olarak bunu olumlu buluyordum. Ancak 7 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi bu faaliyeti yapıyor ve böylesi bir olay yaşamadık. Bugün 5 okulu dolaştım. Sütlerin bir hafta 10 gündür birtakım depolarda bekletildiğini gördüm. Özensiz bir faaliyetin yürütüldüğü ortaya çıkıyor. Sütlerin toplatılmasını ve uzmanlarla biraraya gelerek bir an önce bu işin yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Bazı bakanlar çocukların daha önce hiç süt içmediklerini zehirlenmenin ondan kaynaklandığını söylemişti. Burası Buca'da, ekonomik seviyesi iyi olan ailelerin çocuklarının gittiği bir okul. Öğrencilerin ilk kez süt içmelerinden değil bu işin sağlıksız koşullarda dağıtımından kaynaklanan sıkıntı var" diye konuştu.