Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde ellerinde mahkemenin verdiği cezalara tepkilerini gösteren dövizler ile eski Güney Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Lütfi Sancar’ın fotoğraflarını taşıyan asker yakınları, verilen cezaların “Adaletsiz” olduğunu söyledi.

Grup adına basın açıklamasını davada 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tümgeneral Ayhan Gümüş’ün kızı Pelin Gümüş yaptı. Gümüş, “Balyoz’da 300’den fazla emekli ve muvazzaf asker ceza aldı. Mahkeme sanıkların ve avukatların hiçbir talebini kabul etmedi. Sahte dijital veriler üzerinden, 25 kadar bilirkişi raporuna rağmen, delillerin değerlendirilmesi safhası atlanarak, adaleti ve savunmayı fiilen yok sayarak karar verilmiştir. Bu davada 2 bine yakın sahtecilik iddiası ispatlanmıştır. İddianamade suç atfedilen belgelerin tamamı imzasız ve CD’ler içinde kayıtlı dijital belgeler var. Sanıklar tarafından hazırlandığı iddia edilen CD’lerin üzerlerinde hiçbir sanığın parmak izine rastlanmadı. İddia makamının mahkemeye yaptığı 360 talepten 358’i kabul edilirken, buna karşın savunma makamının yaptığı 943 talepten sadece 7’si kabul edildi. Burada tarafız ve adil yargılama yapılmamıştır” dedi.

Balyoz diye bir seminerin de olmadığını, 1’inci Ordu’da 2003 yılında yapılan seminerin adının da “1'inci Ordu Plan Semineri” olduğuna değinen Pelin Gümüş, “Sahte Balyoz harekat planının seminerde provasının yapıldığı iddia ediliyor. Ama seminere ait olan kayıtların hiçbirinde 'Balyoz' ismi geçmemiştir. İki seneye yakın bir zamandır tamamı imzasız belgeler ile hapiste yatan askerlerimizin hesabını kim verecek” diye konuştu.

Basın açıklamsının ardından grup, vatandaşlara bildiri dağıtıp dağıldı.