TMMOB önderliğindeki grup ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, duruşmaya öğlen ara verildiği sırada C 4 Blok girişinde basın açıklaması yaptı. Aralarında TMMOB, Tabip Odası, KESK İzmir Şubeler Platformu üyelerinin bulunduğu grup, 'Onurlu İzmir hesap soracak' sloganları attı.

Grup adına yapılan açıklamada, “Buradan adalet umudunun gerçeğe dönüşmesini, barış, sevgi, hoşgörü ve özgürlük kenti olan İzmir’den yükselecek adalet ve özgürlüğün tüm ülkemize egemen olmasını diliyoruz” denildi.

ŞEBBOYLARLA GELDİLER

Ellerinde şebboy çiçekleriyle adliyeye gelen Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadınlar, 'Büyük reis, köyümüze can verdin. Canlar hep yanınızda' pankartı açtı.

Kooperatif üyeleri adına yapılan açıklamada, adalet istenildiği, tutukluların serbest bırakılması gerektiği, Başkan Kocaoğlu’nun yanında olunduğu dile getirildi.

BAŞKAN KOCAOĞLU YEMEĞE GİTTİ

Şebboy hediye edilen Başkan Aziz Kocaoğlu ise Nihat Matkap’la öğlen arasında yemeğe gitmek için adliyeden ayrılırken alkışlandı. Başkan Kocaoğlu kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlara, “Avukatlar savunmalarını yapıyorlar. Devam ediyor. Öğleden sonra devam edecek, bugün sanıyorum karar verilecek. Biz de sabırla bekliyoruz” dedi.

İlçe belediye başkanlarının eşleri de destek için adliyeye geldi ve Türkegül Kocaoğlu’nun yanından bir an olsun ayrılmadı.