Çeşme Ilıca Otel'de gerçekleşen nikah töreni İzmir'in iş, sanat, ve siyaset dünyasının önemli isimlerini biraraya getirdi. 700 davetlinin katıldığı nikah töreni öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, gelinin annesi Nehir Akad, babası Tuncel Akad ile davetlileri kapıda karşıladı. Törende İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, eşi Berrin Kıraç, CHP İzmir milletvekilleri Alattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven ve çok sayıda davetli hazır bulundu. Daha sonra nikah törenine geçildi. KENDİ NİKAHINI DA BABASI KIYDI

İpek Akad'ın nikah şahitliğini Doğan Akad yaparken Ulaş Kocaoğlu'nun nikah şahitliğini ise dayısı Türkekul Sualp yaptı. Oğlu Ulaş Kocaoğlu'nun nikahını kıymak için cüppesini giyen Aziz Kocaoğlu'nun oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. 38 yıl önce eşi Türkegül Kocaoğlu ile nikahlarını Tokat Erbağ da iki dönem belediye başkanlığı yapan babası İhsan Kocaoğlu'nun kıydığını anlatan Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: "Bu mutlu günde bizi yanlız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Benim ve çiftimizini heyecanı azalsın diye bu rüzgarlı günde sizlerle birşeyler paylaşmak istiyorum. Benim nikahımı da bundan 38 yıl önce eşim Türkegül ile babam İhsan Kocaoğlu kıymıştı. Babam orada sorarken oğlum Aziz diye sormuştu. Nikah törenine katılanlar 'oğlum aziz olmaz' deyince babama soruyu tekrarlatmışlardı. Umuyorum bende bugün öyle bir hata yapmam." Kocaoğlu'nun sözleri davetliler arasında gülüşmelere neden oldu.

GELİNİN SESİ CILIZ ÇIKINCA TEKRAR SORDU

Daha sonra başkan Kocaoğlu oğlu Ulaş ve gelini ipek'in nikah törenine geçti. Çiftin Bornova Belediyesine yaptığı başvuru sonucu evrakların incelendiğini ve evlenmelerinde mahsur olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu, "birde sayın konuklar ve şahitler huzurunda sözlü beyanınızı alarak nikahı gerçekleştireceğiz" dedi.

Önce İpek Akad'a hiçbir baskı altında kalmadan özgür iradesi ile Ulaş Kocaoğlu'nu eşliğe kabul edip etmediğini sordu. İpek Akad 'evet' karşılığı verdi. Kocaoğlu Akad'ın cevabını cılız bulup tekrarlamasını istedi. Bunun üzerine Akad daha gür bir şekilde 'evet' diye karşılık verdi. Daha sonra oğlu Ulaş Kocaoğlu'na dönen Başkan Kocaoğlu İpek Akad'ı hiçbir baskı altında kalmadan özgür iradesi ile eşliğe kabul edip etmediğini sordu. Ulaş Kocaoğlu da gür bir şekilde İpek Akad'ı eşliğe kabul ettiğini söyledi. Oğlunun 'evet' cevabı ile heyecanlanan Kocaoğlu şahitlere, şahitlik edip etmediklerini sormadan imza defterini genç çiftin önüne uzattı. Daha sonra davetlilerin uyarısı üzerine başkan Kocaoğlu yaptığı dalgınlığı fark ederek şahitlere de şahitlik ediyor musunuz diye sordu. Şahitlerden de 'evet' yanıtını alan Kocaoğlu genç çifti karı koca ilan ettiğini duyurdu.

VALİ, YENİ ÇİFTE MUTLULUK DİLEDİ

İpek Akad ve İhsan Ulaş Kocaoğlu'nu karı-koca ilan eden Aziz Kocaoğlu, genç çifte nasihatlarda bulundu. Kocaoğlu daha sonra genç çifte evlilik cüzdanlarını vermek üzere İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı sahneye davet etti. Genç çifte mutuluklar dileyen Vali Kıraç, "Genç çiftimizin nikah şahitliklerini hep birlikte yaptık. Bende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile aynı duyguları paylaşıyorum. Aziz Kocaoğlu belkide bu güne kadar kıydığı nikahların en anlamlısını en heyecanlısını kıydı. Aslında oğlum İhsan demesini beklerdim. Öyle olsa idi daha iyi olurdu. Ama ben onun adına kendi oğlunun nikahını kıydığı için çok mutlu olduğunu düşünüyorum. Gençlere sayın başkanımızın tavsiyeleri doğrultusunda ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.

EVLİLİK CÜZDANI GELİNE

Evlilik cüzdanının geline mi yoksa damada mı verilmesi konusunda tereddütleri olduğunu belirten Vali Kıraç, "Bu konuda kararsızım. O nedenle davetliler kime daha çok alkış yaparsa evlilik cüzdanını ona vereceğim" dedi.

Daha fazla alkışı alan geline evlilik cüzdanını Vali Cahit Kıraç verdi. Nikah ve düğün törenine ilçe belediye başkanları büyük ilgi gösterdi. Genç çiftin ilk gecelerini Çeşme Ilıca otelde kendileri için ayrılan suit odada geçirecekleri ardından da balayı için İtalya'nın Capri adasına gidecekleri öğrenildi.



EA (KÖ/RT)