Davanın öğle oturumunda verilen ara, saat 15.50'de sona erdi. Tanıklardan ifadesine devam edilen Aysel Özkan’ın ardından Emrah Şahan, "Organizatörlük yapıyorum. Cumhur Yazıcı’yı bu işler nedeniyle tanıyorum. Balkan halk dansları festivali ihalesiyle ilgili, 'Hangi sanatçıları önerirsin' dedi. Ben de 10 sanatçının ismini ve bütçelerini söyledim. Hangi sanatçıların müsait olup olmadığını söyledim. Başka belediyelere de bu tip bilgilerin aktarımında da yardımcı oluyorum. Konya, Ankara belediyeleri gibi. Bu görüşmemde Hüsnü Şenlendirici ve Suzan Kardeş iş almıştır" dedi.

Mehmet Yıldız ise aynı konuşmaya şahit olduğunu, Yazıcı’nın, görüşmede internet üzerinden ihalenin bilgilerinin ilan edileceğini söylediğini dile getirdi.

Tanıklardan Ilgaz Uğurluer de Abdülhalim Cumhur Yacızı’nın üvey evladı olduğunu, Çeşme’de aynı otelde kaldıklarını, konser organizasyonu için oraya gittiklerini, konaklama ödemelerini onun yaptığını söyledi.

Kadir Doğan, Erol Aydın’ın ihaleyi engelleyecek bir hareketi bulunmadığını söyledi. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda çalışan Ayhan Tarkız da ihaleyle ilgili bir tartışma olmadığını, olması halinde göreceğini belirtti.

Tanıklardan Encümen Kararlar Şube Müdürü Süleyman Ergin ise otopark ihalesiyle ilgili vakıfların gözlemcisinin de ihaleye katıldığını, ihalede kimseye baskı yapılmadığını belirtti. Feridun Güler de katlı otopark ihalesinde encümen üyelerine veya katılımcılara bir baskı olmadığını söyledi. Hakim Uysal’ın, her tanıktan sonra geldikleri için teşekkür etmesi de dikkat çekti.

TAHLİYE TALEPLERİ YARIN DEĞERLENDİRİLECEK

Tanıklardan Yusuf Kanatlı ise ihalede kalabalığı görünce Tülay Azeri’ye gidip haber verdiğini söyledi. İZENERJİ firmasında müdürlük yapan Erdal Özgüler de ihalelerle ilgili Genel Müdür Ali Süha Sabuktay’ın hiçbir zaman kendi başına karar vermediğini, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hareket ettiğini, kendilerine yönelik bir etkisi olmadığını söyledi. Işıl Uğur da İZENERJİ şirketinde muhasebe müdürü olduğunu, Sabuktay’ın kamu ihalelerinde etkisi olmadığını söyledi. Tanık dinlenmesi saat 16.55 sıralarında sona erdi. Duruşmanın bugünkü oturumu, tahliye taleplerinin yarın değerlendirilmesi için ertelendi.

İZMİR,


İÖ(SS)