İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Büyükşehir Belediyesi davası duruşması için mahkeme salon kapıları 10.06’da açıldı. Salona girildikten sonra yoklama yapıldı. İzleyici yakınları, belediye çalışanları ve sendikacılar yoğun ilgi gösterdiği için tutuksuz sanıklar salona giremedi. Yoklama sırasında bu ortaya çıkınca, izleyiciler ve tanıkların salon dışına çıkması istendi.

Salonda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanında CHP İl Başkanı Ali Engin oturdu. Duruşmayı CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Musa Çam ve bazı ilçe belediye başkanları izledi.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Cahit Kargılı’nın izinli olması nedeniyle mahkeme başkanlığını kıdemli üye Halit Uysal yaptı. Uysal, saat 10.25’de salona girdi.

YARIN DA DEVAM EDEBİLECEK

Mahkeme Başkanı Uysal, yer sıkıntısına dikkat çekerek, avukatlara yer kalmadığını, izleyicilerin bir kısmının dışarı çıkmasını, aksi halde görevlilerin müdahale edeceğini söyledi. Bazı seyirciler çıktıktan ve avukatlara sandalye getirilmesinde sonra sorun çözüldü. Mahkeme Başkanı Uysal, duruşmadaki 30 tanığın hepsini de dinleyebileceklerini, avukatların talebi olursa bazılarının dinlenmesinden vazgeçilebileceğini de söyledi. Uysal davaya yarın da devam etme kararlılığında olduklarını söyledi.

ÖZEL YETKİ KALKTI

Duruşmada daha önce yurtdışında olduğu için ifadesi alınamayan İngilizce öğretmeni Şulehan Ulusoy dinlendi. Ancak Ulusoy konuşmadan önce bir sanık avukatı Özel Yetkili Mahkemelerin dayanağı olan Ceza Muhakemesi Kanunu CMK, 250, 251 ve 252’nci maddelerinin yasalaşan 3'üncü Yargı Paketi ile kaldırıldığına dikkat çekti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı dava dosyasındaki “CMK 250’ye göre yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı” tanımındaki “CMK 250’ye göre yetkili” ibaresini kaldırdı.