8'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren Büyükşehir Belediyesi davasının ikinci gününde ikinci savunmayı tutuklu yargılanan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç yaptı. Suçlamaları reddeden Genç, tüm dinlemelerin eski Genel Sekreter Ersu Hızır ve emniyet kökenli Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in görevden alınmasından sonra ve özellikle kendisinin Genel Sekreterlik kadrosunu almasından sonra başladığını, operasyonda bu kişilerin etkili olduğunu sandığını söyledi.

'BEN GENEL SEKRETER OLDUKTAN SONRA DİNLEMELER BAŞLADI'

Genç, iddiaların normal savcı ve mahkemelerin görev alanına girmesi gerekirken örgüt faaliyeti içine sokularak Özel Yetkili Savcı ve Mahkemeleri kapsamına sokulmasıyla memuriyet ve liyakatlarının yok sayıldığını söyledi. Belediye kasasının kendisine emanet edildiğini belirten Genç, suçlamaları kabul etmedi. Belediyede operasyon öncesi bir üst düzey kadro değişikliği olduğunu belirten Genç, “Kadro değişikliğinin operasyonun yönlendirilmesinde etkili olduğunu iddia ediyorum. Tüm dinlemeler benim Genel Sekreter kadrosunu almamdan sonra başladı. Eski Genel Sekreter ve Genel Sekreter yardımcısı olan Emniyet’den gelen kişinin görevden alınmasıyla bu kavgalar yoğunlaştı. Bizler ben ve Hilmi Özen belli kesimlerin hedef aldığı kişilerdir. Operasyonda bu kişilerin etkili olduğunu sanıyorum” dedi. Ancak Mahkeme Başkanı Cahit Kargı, savunmayı zabta geçirirken bu bölümü atladı.

NE TALİMAT ALDIM, NE TALİMAT VERDİM

İddiaların 2011 yılı ve öncesine dayandığı belirtilmesine karşın 2011 öncesi hiçbirşeyin olmadığını belirten Genç, kendisinin ise nereye gitse arkasında kamerayla özel işleri dahil suç yaratıldığını söyledi. Genç, “Hayatımın sonbaharında olan bir insanım. Benim için değerli bir yıl ömrümden çalındı. Bu yılı bana kim geri verecek? Aynı suç kapsamında olması gereken kişiler dışarıda olmasına karşın ben içerdeyim. Duruşmalara hazırlanmam zor ve ızdıraplı oluyor. Kadınsal ve beden sağlığı sorunlarım var. Kaçma şüphesi yok. Delilleri yok etme durumum yok. Hapisliğimin sona erdirilmesini talep ediyorum” dedi. Genç, eylemlerde suç kastı olmadığını, kamu hizmeti ve verimliliği kapsamında hareket ettiğini, örgüt yöneticisi veya kurucusu olmadığını söyledi. Genç, “Ne kimsemden talimat aldım. Ne de verdim” dedi

Suçlamaları kabul etmeyen Genç iddialarla ilgili de tek tek ifadesini verdi. Çankaya Katlı Otoparkı ihalesine fesat karıştırma suçlamasıyla ilgili polisin dinleme kayıtlarında yeralan konularla ilgili açıklamalar yaptı. Otoparkın 16 yıllık kiracısı olan belediye şirketi İZELMAN’a kamu hizmetinin aksamaması için kiralandığını belirten Genç, “Kayıtlarda geçen konuşmalarda ihaleyle ilgili 16 yıllık kiracı İZELMAN’ın Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı’yla kanundan aldığımız yetkilerle konuştuk. Hilmi Özen’le görüşmelerim ise bilgi alışverişidir. Başkan ile ihale sonrası fahiş fiyat çıkınca iptal edilmesi konusunda konuştuk” dedi. İhale iptaliyle ilgili hukukçulara da görüş sorduklarını ve olumlu yanıt aldıklarını belirten Genç, kamu hakkını korumak için hareket ettiklerini söyledi. Genç, Özen’e Sayıştay sorgusunda henüz ilama bağlanmadığı için “Keşke ihaleye çıkmasaydık. İptal etseydik” dediğini, başka bir anlamı olmadığını söyledi. Sedat Bozkurt’un ihaleyi almasının kasten engellendiği ve İZELMAN’ın kiralamasının sağlanması konusunda gizli belgelerin verildiği fesat karıştırıldığı iddialarıyla yargılanmalarının talep edildiğini belirten Genç, “Aramızda suç işlemeye yönelik bir fikir birliği yok. Dinleme kayıtlarına geçen görüşmelerde bir suç kastımız yoktur. İhale sürecinde Sedat Bozkurt’un ihaleyi almasını önleyici bir davranışımı olmamıştır” dedi.



DHA(AAA)