Hisarönü denilince ilk akla gelen dibekte yapılan ve fincanda pişen Türk kahvelerine damla sakızı, kakule ve çikolata gibi pek çok aromayı ekleyerek bu lezzeti yabancı ve gençlere de sevdiren İzmirli kahve üreticisi İlyas Gönen, EXPO 2020 mutluluğu yaşadı. Daha önce özel bir kahve firmasının Türk Patent Enstitüsü’ne başvurmasıyla birlikte küçük üreticilerin sesi olan İlyas Gönen, Kasım ayında Paris’te yapılacak EXPO 2020 sunumunda kendi kahvelerinin tercih edilmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdi. 'Dededen toruna' sloganıyla, Kemeraltı’nda 1939 yılından bu yana üretim ve satış yaptıklarını anlatan Gönen, dibek taşında öğüttükleri kahvenin markalaşmasıyla yetinmediklerini, pek çok aroma katkısıyla yenilikçiliğin de öncüsü olduklarını ifade etti. Bu sayede başta gençler olmak üzere pek çok kişiye kahveyi sevdirdiklerini anlatan Gönen, son olarak 'Altın Çilek Kahvesi' yaptıklarını aktardı.

EXPO RAKİBİ BREZİLYA’YA 'HODRİ MEYDAN'

Sunum için fincandan kahve ocağına, giysiden sunum biçimine kadar pek çok ayrıntının şimdiden tasarlandığını vurgulayan Gönen, şunları söyledi:

"500 tane fincanımız hazır. Rakiplerimizden biri kahvenin anavatanı Brezilya olsa dahi bizim Türk kahvesi sunumumuz ile onların önünde olacağımıza inancım sonsuz. Daha öce tüm Türkiye’nin içtiği dibek kahvesini şimdi de Avrupalılar içecek. Bu sunum için çalışmalarımız sürüyor. Paris’e oğlum Yusuf Gönen ile ekibimden arkadaşlar katılacak."



BT(İÖ/İD)