Elazığ’dan, Muş ile Van’a giden silahsız ve sivil giyimli askerin bulunduğu konvoya, geçen salı günü düzenlenen roketatarlı saldırıda Sıhhiye Er Yusuf Vural (21) ile Jandarma Er Oğuz Şahin Kayabaş (21) şehit düşmüştü. Yine Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki mayınlı saldırıda İzmirli Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi (24) de, şehit düşerken, cenazesi 5 gün süren arama çalışmaları sonucu Zap Suyu'nda bulunmuştu. Sabah saatlerinde İzmir’e getirilen askerlerin cenazeleriı, son kez baba ocağı evlerinin önünden geçirildi.

ŞEHİT AĞABEYİNE KOŞTU

Bir haftalık izni sonrası vatani görevini yaptığı Van’ın Çaldıran İlçesi’ne giderken şehit olan er Yusuf Vural'ın cenazesinin getirildiği Eskiizmir semtindeki evinin önünde gözyaşları sel oldu. Şehidin evinin önünde bekleyenler, cenaze aracını görünce gözyaşlarını tutamadı. Şehitin annesi Şenay, kız kardeşi Sevgi, babası İsmet Vural, anneanne Sevgi Çelik, tabuta kapanıp ağlarken, “Hoşgeldin oğlum” diye bağırdı. Şehidin kız kardeşi Sevgi Vural, ağabeyinin cenazesinin konulduğu cenaze aracına doğru koşup “Ağabeyim geliyor” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin otomobili ve çevredeki binalarda Türk bayraklarıyla donatılırken, kalabalık hem tekbir getirdi, hem de İstiklal Marşı okudu.

TAKSİCİLER ÜCRETSİZ TAŞIDI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin cenazesi, son kez Karabağlar İlçesi'ndeki babaocağının önüne getirildi. Burada bekleyen kalabalıkta gözyaşlarına boğulurken, dualar okundu. Mahallenin taksicileri de şehit yakınlarını ücretsiz taşıdı. Şehit Çiftçi’nin posterleri sokağın girişlerine asıldı.

Diğer şehit er Oğuz Şahin Kayabaş'ın da cenazesi, Kadifekale Semti'ndeki evinin önünden son kez geçirildi.

Üç askerin cenazeleri, daha sonra ortak askeri törenin yapılacağı, şehitlerin ailelerinin isteği üzerine Bostanlı Beşikçioğlu Camisi yerine, evlerine daha yakın olduğu için tercih ettikleri Gaziemir İlçesi'ndeki Gülhane Camisi'ne getirildi.

POLİSİN EŞİ DE ZİYARET ETTİ

Bu arada, üç askerin evlerini, geçen hafta Bingöl’deki saldırıda şehit düşen polis memurlarından Samet Kırcalı’nın eşi Duygu Kırcalı da ziyaret edip acılarına ortak oldu. Kentte zaman zaman yağan yağmura, şehit yakınlarının gözyaşları karıştı.



TT(İÖ/AAA)