Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Foça’da iki askerin şehit olduğu patlamanın ardından yakalanan Y.Ç. ve H.D.’nin ifadeleri ile 155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbar sonrası harekete geçti. Gaziemir İlçesi’ne giden ekipler, EVKA-7 Mezarlığı’na çıkan yolun çevresindeki ormanlık alanda 'Ekol' adlı köpeğin desteğiyle yaptığı arama ve kazıda, 4 paket içinde toprağa gömülü 13.5 kilogram plastik patlayıcı, bir sigara kartonuna hazırlanmış, üzerinde elektrikli fünye de monte edilmiş patlamaya hazır 2 kilo 400 gram ağırlığında bomba, limon kolonyası kutusu içine hazırlanmış elektrikli fünyesi bağlı 1 kilo 300 gram patlamaya hazır bomba ve 5 elektrikli infilak kapsülü buldu.

TÜRÜ BELİRLENDİ

Kriminal inceleme için laboratuvara gönderilen patlayıcının türünün A-4 tipi olduğu belirlendi. Patlamaya hazır haldeki bomba düzeneklerinde A-4 tipi plastik patlayıcının, etkiyi arttırmak için TNT kalıplarıyla da güçlendirildiği ortaya çıkarıldı. Bir bidonla toprağa gömüldüğü belirtilen patlayıcılar üzerindeki parmak izi incelemesinin de devam ettiği kaydedildi.

Yetkililer, geçen haziran ayında aynı bölgeden ele geçirilen 27 kilogram plastik patlayıcıyla bu patlayıcıların bağlantısının yüksek olduğunu, koyan ve teslim alacak kişilerinyakalanması için çalışmaların çok yönlü sürdüğünü kaydetti.



TT(İÖ/COŞ)