İzmir’in Menderes İlçesi'nde galerici Mehmet Ali Batan’ın annesi Şükran Batan, 2004 yılında evinde ölü bulundu. Yapılan incelemede Şükran Batan’ın boğazının keserle 7 yerinden kesildiği 11 bilezik ve 4 yüzüğünün de alındığı belirlendi. Cinayet masası ekipleri yaptıkları araştırmada evde, içerisinde 250 bin lira bulunan kasanın da zorlandığı ancak açılamadığını, cinayetin hırsızlık amaçlı işlendiğini tespit etti.

Polis, detaylı incelemesinde evde bir kişile ait parmak izi tespit ederek, yaptığı incelemede parmak izlerinin daha önce hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan Bekir Yıldırım'a ait olduğunu belirledi. Her yerde aranan Bekir Yıldırım bir türlü bulunamazken İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım hakkında tasarlayarak adam öldürmek ve silahla yağma suçlarından 22 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, aslen Diyarbakırlı olan Bekir Yıldırım’ın kentte olabileceği ihtimali üzerine bir çalışma başlattı. Yıldırım’ın ailesini yakın takibe alan polis, teknik ve fiziki çalışma yaptı. Polis kaldığı evi belirlediği eve operasyon düzenleyerek Yıldırım'ı yakaladı. Yıllarca kimlik taşımayın, cep telefonu kullanmadan saklanan Yıldırım, Diyarbakır'da adliyeye sevkedildi.