Sivil toplum örgütleri, sağlık alanında yapılan değişiklikleri protesto etmek amacıyla 21 Aralık 2011'de grev ve yürüyüş yaptı. Eylemde, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 1600 kişi ile Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 400 kişi Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. Eylemin ardından soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcısı, yürüyüşü düzenledikleri ileri sürülen, aralarında Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Resmiye Kaya, Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca'nın da bulunduğu toplam 20 kişi hakkında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçundan 9 aydan 1.5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıkların önceden bildirimde bulunmadan ve Valilik'çe belirlenen yürüyüş güzergahları dışında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyerek, yolları bilerek ve isteyerek trafiğe kapattıkları, insanların mağdur edildiği, kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeli şekilde bozulduğu ileri sürüldü.

Aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu tutuksuz 20 sanık haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan Tabip Odası Başkanı Resmiye Kaya, yasal haklarını kullandıklarını söyledi. Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca ise savunmasında, "Taleplerimizle kamuoyunun dikkatini çekmek için eylem yaptık. Anayasal ve yasal haklarımızı kullandık. Suç kastımız yoktur" dedi. Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme hakimi, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatına karar verdi.



MKA(OA/SS)