'Dedeceğim Ben Geldim' adıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen Allahuekber şehitlerini anma kampına katılan izciler unutulmaz bir hafta yaşadı. Allahuekber Dağlarında şehit olan 60 bin asker anısına Erzurum Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler Köyünden yaklaşık 16 kilometre yürüyerek Allahuekber Dağlarının doruklarına çıkan izciler, burada kamp kurdu ve iki gece çadırlarda kaldı. Yoğun kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derece kadar düştüğü kampta kalan izciler, titreten soğuğa rağmen şehitlikte namaz kılıp dua etmeyi ihmal etmedi.

Kampın sonunda ise Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler köyünde tören düzenlendi. Törene Vali Sebahattin Öztürk, Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Şenkaya Kaymakamı Murat Şener, Olur Kaymakamı Ömer Çimşit ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve Lübnan'dan gelen 500 izci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gaziler köyünün Mehmet Gök meydanında yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şenkaya Belediye Başkanı AK Partili Görbil Özcan, "Bu güzel vatan toprağının yurt olabilmesi için şehadet şerbeti içen Mehmetçiğin 98 yıl önce göstermiş olduğu kahramanlığı unutmak mümkün değil. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.

Daha sonra Şenkaya Kaymakamı Murat Şener ve Vali Sebahattin Öztürk, birer konuşma yaptı. Kendi dedesinin Allahuekber Dağlarında şehit düştüğünü anımsatan söyleyen Vali Öztürk, "Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu topraklar bize vatan olmadan önce, yüzlerce kez bu sınavdan geçmiştir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından temsili gösteri yapıldı, askerler saygı atışında bulundu. Daha sonra protokol ve vatandaşlar şehitleri yad ederek şehitliğe kadar yoğun kar yağışı altında yürüdü. Anma etkinliği nedeniyle izciler, üzerinde Türk bayrağı bulunan paraşüt balonları uçurdu.

Öte yandan, Gaziler köyünde yapımı tamamlanan kız kuran kursu binasının açılışı da, Vali Sebahattin Öztürk tarafından yapıldı.

 

DHA(KS/AAA)