İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 2019 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla gri pasaportla Avrupa’ya giden 162 kişiden 48’inin geri dönmediğini iddia etti.

Konunun, savcılık ifadelerinde ve soruşturma tutanaklarına yansıdığını belirten Türkoğlu, iddianamelerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de yer aldığını ileri sürdü.

Savcılık ifadelerine ve soruşturma tutanaklarına yansıyan iddialarda, 2019 yılında spor kulüpleriyle yapılan 4 ayrı etkinlik bulunuyor.

Etkinliklerle ilgili belirtilen iddialar şöyle:

Barbaros Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Ekinci, 25 Nisan 2019 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı göndererek 15-22 Mayıs tarihleri arasında Kosava’nın Podujevo şehrinde yapılacak olan futbol turnuvasına davet edildiklerini belirtti. Kulübün Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği 27 kişilik isim listesi, Büyükşehir Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne 13 kişi artarak 40 kişilik olarak onaya gitti. 18 kişi geri dönmedi.  

ONAY ÖNCESİ LİSTEDEKİ KİŞİLERE YENİLERİ EKLENİYOR

Soğanlı Kanalboyu Nilüfer Spor Kulübü, yapacağı yurtdışı etkinliği nedeniyle Büyükşehir’e 40 kişilik gri pasaport talepli liste gönderdi. Liste, benzer şekilde 4 kişi artarak 44 kişi olarak onaya gitti. Yurtdışına gidenlerden 11’i geri dönmedi. Zafer Spor Kulübü, 1-6 Temmuz 2019 tarihleri arasında Arnavutluk’un Durres kentinde düzenlenen Vllaznimi Cup 2019 Futbol turnuvası etkinliği için Büyükşehir’e 45 kişilik liste sundu. 8 kişinin eklendiği liste, 53 kişi olarak onaya gitti. Yurtdışına gidenlerden 19’u geri dönmedi. 28 Şubat 2019 tarihli yazıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne onay için gönderilen 22 kişilik liste, 25’e çıkartıldı. Pasaport talep listesi Barbaros Spor Kulübü’nün daha önce 15-22 Mayıs tarihinde Kosova’da düzenlediği futbol turnuvasının aynı bilgileri kullanılarak hazırlandı. İddianamelerde, “masör” olarak adı geçen kişinin Barbaros Spor Kulübü’ne üye kaydının ve herhangi bir lisans kaydının olmadığı anlaşıldı.  

8 Mart ne zamandan beri kutlanıyor? 8 Mart ne zamandan beri kutlanıyor?