18 Aralık günü Göktürk 2 uydusunun fırlatılması sırasında ODTÜ’de gerçekleşen olaylar tıp fakültesi öğrencileri tarafından protesto edildi. Öğrenci kantini önünde toplanan grup adına yapılan basın açıklamasında ‘Öğrencilere 3 bin polis ve 8 TOMA eşliğinde saldırılmıştır. Başbakanın gelmesi şiddetin dozunu yükseltmiştir. Yetmeyip ODTÜ’lü arkadaşlarımızı bilimsel alana gölge düşürdükleri iddiasıyla kınamışlardır. Bizim okulumuz da dahil olmak üzere olanları şiddet gören, gözaltına alınan öğrencileri kınayan açıklamalar yapan üniversiteler hangi bilimselliğe hizmet etmektedir’ denildi.


Açıklama yapan öğrenci ve öğretim görevlilerine destek veren İTO Başkanı Prof. Dr. Aktan ise yaptığı konuşmada "ODTÜ’deki öğrenciler demokratik haklarını kullanmışlardır. Bu kadarcık bir gösterinin bile bir terör olayı olarak algılanması ve inanılmaz bir biçimde gaz sıkılarak sonlandırılmaya çalışılması anlaşılır gibi değil. Maalesef bazı üniversiteler bu olaylarda öğrencileri kınamış ancak daha sonra onlara da gerekli tepki gösterilmiştir’ dedi.


 ‘Üniversiteler bizimle özgürleşecek’ şeklinde sloganlar atan grup daha sonra dekanlık binasına doğru yürüyüşe geçti. Alkışlarla yapılan kınama açıklamasını protesto eden grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.


BM (MK) (FOTOĞRAF)