İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, 45 kişilik bir heyetle geldiği Mersin'de Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Vali Güzeloğlu, İTO tarafından 13 ilde yaptırılan okul ve lojmana şehit isimlerinin verildiğini söyledi. Güzeloğlu, "Konumu itibariyle tarımdan sanayiye, dış ticaretten lojistiğe ve kuruluşundan bugüne Türkiye'nin dışa açılan ticari kenti kimliğiyle Mersin, her geçen gün daha hızlı büyümekte ve ülkemize önemli katkılar sunmaktadır. 2012 yılı ilk 10 aylık vergi gelirleri toplamında Mersin, ülke genelindeki toplam gelirlerin 2.4'ünü tek başına sağlayan bir kent olarak öne çıkmaktadır. Mersin, 4 milyar TL'nin üzerinde bir vergi geliri sağlayan ve ülkemiz genelinde 6'ıncı büyük vergi tahsil edilen şehirdir. Bu büyüme hızıyla 5'nci sıraya geleceğimizi ve Türkiye'nin kalkınması adına gerek vergiler gerekse de kendi içerisindeki ekonomik aktivitelerle uluslararası ticaret kenti kimliğimizin her geçen gün daha da gelişeceğine inanıyorum. Bu noktada İTO'nun uluslararası işbirliği deneyimleri ve değerli üyelerinin Mersin'le ilişkileri şüphesiz hem Mersin'i hem Türkiye'yi hem de geleceğe doğru yürüyüşümüzü güçlendirecektir" dedi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Mersin'i Doğu Akdeniz'in incisi olarak nitelendirerek, kentte iki amaç için geldiklerini söyledi. Birincisinin İstanbul iş dünyası ile Mersin iş dünyasını yakınlaştırarak bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Yalçıntaş, "İkincisi ise şehidimiz Mehmet Güçlü'nün ismini taşıyan okulumuz ile lojmanımızın açılışını yapacağız. Mersin'de bulunmak bizler için çok önemli. Mersin Türkiye'nin stratejik bir kenti. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığı dediğimiz zaman akla ilk gelen il Mersin'dir. Bu bağlamda Mersin, uluslararası alanda da son derece önemli bir kent. Ekonomi açısından da Mersin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e, Kuzey Afrika'ya ve de Ortadoğu'ya açılan lojistik kapısıdır. İstanbullu iş adamları olarak İstanbul ile Mersin arasındaki ilişkinin her zaman son derece canlı olmasına dikkat ettik. Mersin bizler için her zaman birinci kapı oldu. Bundan sonrada öyle olmaya devam edecek" diye konuştu.

Murat Yalçıntaş, Vali Güzeloğlu'na 'Sultan 2'nci Abdülhamid'in Mirası, İstanbul'da Kamu Binaları' adlı kitabı hediye etti.