Ayışığı mevkiindeki İdyros Antik Kenti'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangını görenler, durumu itfaiyeye haber verdi. Yangına, Kemer Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı 1 araç ve 2 itfaiye personeli müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangına itfaiyenin müdahalesi yetersiz kaldı. Kısa süre sonra itfaiyenin suyunun da bitmesi üzerine bir itfaiye eri tırmıkla otların üzerine toprak atmaya çalışırken, şoför ise yanan otların üzerinden araçla geçerek söndürmeye çalıştı.

ESNAF VE GAZETECİLER DE MÜDAHALE ETTİ

Takviye ekiplerin gecikmesi üzerine alevlerin ormanlık alana sıçramasından korkan çevredeki esnaf, yangın tüpleri ve ağaç dallarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Olay yerindeki gazetecilerin de söndürme çalışmalarına katıldığı yangın, Kemer Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve takviye itfaiye ekiplerin gelmesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yaklaşık 3 dönümlük alandaki kuru otların yandığı yangın sonrasında bölge sakinleri, geç ve yetersiz müdahale nedeniyle itfaiye görevlilerine tepki gösterdi.

İdyros Antik Kenti'ndeki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden şikâyet eden esnaf, yangının özellikle gece saatlerinde bölgede ateş yakıp alem yapanlar tarafından çıkarıldığını öne sürdü.