Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Rıfkı Aktekin, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ve Uluslararası İtfaiye Federasyonu Başkanı Andrey Kalinin'in katıldığı basın toplantısında şampiyona ayrıntıları gazetecilere anlatıldı.

Şampiyonanın resmi startının yarın saat 18.00'de verileceğini belirten Prof. Dr. Aktekin, yarışların yarın 10.30'da eğitim kulesine kancalı merdiven ile tırmanma yarışı ile başlayacağını söyledi. 5 gün sürecek şampiyonanın parolasının 'Dünyanın En Güçlü Kahramanları Antalya'da Yarışıyor' olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aktekin, "Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Antalya İtfaiyesi ve Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu işbirliğiyle 16- 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8'inci Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'na Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya ve Ukrayna'nın da içinde bulunduğu 15 ülkeden 450 sporcu katılıyor. Türkiye ise iki takımla şampiyonada madalya arayacak" diye konuştu.

İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ise Türk takımının birinin Türkiye geneli karma takım olduğunu bir diğerinin ise Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görev yapan itfaiyecilerden oluştuğunu kaydetti. Pehlivan, "Şampiyonayı Antalya'ya kazandırmak için çok mücadele ettik. Yarışlar için 2 aydır durmadan çalışıyoruz. İtfaiyecilerimiz madalya için ter dökecek" dedi.

Şampiyonada itfaiyeciler, kancalı merdivenle kuleye tırmanma, 100 metre engel ve denge yarışı, 4 x 100 yangın söndürme bayrak yarışı, motopomp ile su çekme ve hedefe su atma yarışı dallarında yarışacak. Şampiyona yarışları Cam Piramit Kongre Merkezi ve Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda gerçekleştirilecek.