Kocaeli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı'nca Karamürsbel İlçesi'nde gerçekleştirilen toplantıda İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ve Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, kadınlara pratik ve belki de hayat kurtarıcı önemli bilgilendirmelerde bulundular. 

YANAN TENCEREYE SU DÖKMEYİN

Toplantıda, ev yangınlarının en fazla çıktığı bölüm olan mutfakta ocakta unutulan alev almış tencereler olduğu belirtildi. Uzmanlar alev almış tencereye kesinlikle suyla müdahale etmemek gerektiğini, yanan tencereye atılan suyun alevin artmasına neden olduğu için yangının büyümesine yolaçtığı hatırlattı. Bunun en pratik yolunun ise tencerenin kapağını kapatıp üstünü nemli bir havluyla örtmek olduğu belirtildi. 

ELEKTRİK PRİZLERİNE DİKKAT

Ev yangınlarının çıktığı noktalardan birinin de elektrik prizleri olduğu belirtilerek aşırı yüklenen prizlerin ısınma sonucu alev alarak yangına neden olabildiği anlatıldı. Seminerde küçük bir alevin birkaç dakika içinde nasıl tüm evi sardığı da gösterildi. Ev kadınlarına yangın sırasında önce ihbar, sonra müdahale yapılması gerektiği de hatırlatıldı. İtfaiye yetkilileri bu gibi yangın risklerine karşı alınacak tedbirleri ev kadınlarına uygulamalı olarak anlattı. Toplantıda kadınlara yangın tüplerinin ne zaman ve nasıl kullanılacağı da uygulamalı gösterildi.



MB(MB/AAA)