Antalya İtfaiyesi ve Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu işbirliğiyle 16- 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8'inci Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası, bu sabah başladı. Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya ve Ukrayna'nın da içinde bulunduğu 15 ülkeden 450 sporcu katıldığı yarışlar, Cam Piramit Kongre Merkezi bahçesine kurulan özel platformda yapılıyor.

Şampiyonanın ilk gün yarışları heyecan dolu geçti. Tırmanma şekilleri ve hızları bakımından Hollywood kahramanı 'Örümcek Adamı' anımsatan itfaiyeciler, nefesleri kesti. 4 ülkenin aynı anda çıkış yaptığı kancalı merdivenle kuleye tırmanma yarışını çok sayıda seyirci izledi. Seyirciler, itfaiyecilerin performansını alkışlarla destekledi. Sporcuların 4'erli gruplar halinde yarıştığı kancalı merdiven ile kuleye tırmanma yarışında Türk takımı sporcuları performans gösteremedi.

Kancalı merdivenle kule tırmanma yarışı birinci etabı sonunda Rusya'dan Albert Loginov 12.89 saniyeyle birinci, Belarus'tan Uladzim Stelchenja 13.02 saniyeyle ikinci, Rusya'dan Ruslan Gobitov 13.31 saniyeyle üçüncü oldu.

'Dünyanın En Güçlü Kahramanları Antalya'da Yarışıyor' sloganının kullanıldığı şampiyona 5 gün sürecek. 100 metre engel ve denge yarışı, 4 x 100 yangın söndürme bayrak yarışı, motopomp ile su çekme ve hedefe su atma yarışlarının sonunda şampiyon takımlar ve itfaiyeciler belli olacak.