Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapmalarına izin verilmeyen 50 kişilik grup, Kemeraltı girişinde önce sloganlar attı, alkışlarla protesto gösterisi yaptı. Grup adına basın açıklaması okuyan Fatih Yücesoy, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilan ettiği itfaiye eri alımına başvurduklarını, sınavlarda başarılı olduktan sonra 2 Kasım 2011 tarihinde 286 kişinin sınavı kazandığının ilan edildiğini açıkladı.

EKMEĞİMİZİ İSTİYORUZ

Göreve başlamayı beklerken Danıştay'ın 17 Kasım 2011 tarihinde verdiği karar nedeniyle atamaların durdurulduğunu ve ortada kaldıklarını belirten belirten Yücesoy, "Kalemimizle kazandığımız hakkımız bir nevi gasp edilmekte, emeğimiz hiçe sayılmaktadır. Aylardır sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İzmir'e gelen milletvekillerine derdimizi anlatıyoruz. Bugüne kadar sonuç alamadık. Danıştay'ın ilgili kararından sonra Türkiye genelinde 63 belde, ilçe ve büyükşehir belediyesinde alımlar gerçekleştirilmişken, bu karar neden sadece bize uygulanıyor? Bizler hak ettiğimiz işimizi, geleceğimizi, en basit tabiriyle ekmeğimizi istiyoruz" dedi.

7 GÜN 24 SAAT OTURMA EYLEMİ

Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasilere seslendiklerini belirten Yücesoy maddi ve manevi dayanacak güçleri kalmadığını söyledi. Yücesoy "Artık ne maddi ne de manevi dayanacak gücümüz kalmadı. Bu sebeple mağduriyetimiz giderilmediği takdirde şu anda gerçekleştirmiş olduğumuz temsili oturma eylemini bu soğuk kış günlerinde donma pahasına, canımız pahasına 7 gün 24 saat sürekli hale getirip başlatacağımızı bu meydandan ayrılmayacağımızı tüm kamuoyuna ilan etmek istiyoruz. Şayet sesimizin duyulması için birkaç arkadaşımızın sağlığını kaybetmezi, zarar görmesi gerekiyorsa bunda da kararlı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ve son kez buradan ricayla, çaresizlikle sesleniyoruz. Biz bu ülkenin çocukları değil miyiz? Sesimizi duyan yok mu?" diye konuştu.

UMUDUMUZU GERİ ALDILAR

Sınavı kazananlardan Mustafa Mağden, eyleme annesi Kadriye Mağden ile geldi. Anne Mağden, çocuklarının emeklerinin geri verilmesini istediğini, belirterek oğlunun basın açıklamasının yapılacağı yere gitmek için kendisinden para istemeye utanır hale geldiğini söyledi. Mağdurlardan Arzu Akar ise küçük kızının uğur getirmesi için oyuncağını kendisine verdiğini belirterek, "Ben kızıma umut verdim, sınavı kazandığımı söyledim. Ama umudumuzu geri aldılar. Hiçbir siyasi amaç gütmüyoruz. Biz sadece ekmeğimizi kazanmak için çalışmak istiyoruz. Başka bir amacımız yok" dedi. Pınar Özcan ise önümüzdeki günlerde toplu olarak Ankara'ya gideceklerini, TBMM ve CHP Genel merkezi önünde eylem yapacaklarını, sonuç alınamaması durumda İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde 7 gün 24 saat aralıksız oturma eylemi yapacaklarını belirtti.

Eyleme katılanlar daha sonra alkışlı protesto yaparak Kemeraltı girişinden Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü.