Deniz Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki 6 katlı Kıyı Apartmanı'nın zemin katındaki plastik doğrama atölyesinde, sat 15.30'da belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın ve duman kısa sürede binayı sardı. Olay yerine gelen Ardeşen Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Bu sırada 6’ıncı kattaki dairede 2 çocuğun mahsur kaldığı öğrenilince itfaiye müdahale etmek istedi. Ancak aracın merdiveni 6’ıncı kata ulaşamadı, gaz maskesi olmayan Ardeşen Belediyesi itfaiye ekipleri de binaya girmedi.

İTFAİYE SEYRETTİ, VATANDAŞ KURTARDI

Bu sırada yan binanın çatısına çıkan Kaçkar Off-Road Kulübü üyesi Cengiz Memoğlu ile arkadaşı İsmail Kuyumcu, iki binanın teras katları arasındaki camları kırarak yangının olduğu bitişik binaya geçti, daha sonra da 6'ncı kattaki dairinin kapısını kırarak burada baygın halde bulunan 8 yaşındaki Hanife ile kardeşi 5 yaşındaki Barış Kıyıcı'yı dışarı çıkarttı. Sağlık görevlileri Hanife Kıyıcı’ya suni teneffüs yapmaya çalıştı. Yangında dumandan etkilenen iki çocuk Rize Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınırken vatandaşlar Ardeşen Belediyesi’nin itfaiye ekiplerinin yetersizliğine tepki gösterdi.