Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle Hakkari Üniversitesi tarafından 'Varlığını Hisset ve Onu İfade Et' projesi kapsamında kente gelen gençler, yaşıtları ile ifade özgürlüğüne ilişkin düşüncelerini paylaşarak karşılaştırmalar yaptı. Kent merkezini gezen, camileri ziyaret eden Polonyalı ve İtalyan gençler, Hakkari'de bulunmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Hakkarili gençler de 'ifade özgürlüğü' konulu proje dahilinde İtalya ve Polonya'dan gelen katılımcılarla bir araya gelerek, kültürel bir köprü oluşturulmasına katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Konuklarla bir araya gelip sohbet eden Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, ziyaretten memnun olduklarını söyledi. Prof. Dr. Ceylan, bazı medya organlarında yansıtıldığı gibi Hakkari'nin güvensiz olmadığını, aksine yöre insanının hoşgörülü ve misafirperver olduğunu belirtti.

Ziyaretçilerden Katarzyna Baryaga ise "Polonya'dan gelen 8 katılımcıdan biriyim. Hakkari'den böyle bir proje geldiğinde çok sevindik. Bu projeyi Hakkari ile yapmakta herhangi bir sıkıntı görmedik. Belki Hakkari'nin her yerinden bahsedemeyiz ama gördüğümüz yerlerin tamamını düşündüğümüzde bizim için hoş bir sürpriz ve güzel bir deneyim oldu. Benim için danslarınız, halaylarınız, yemekleriniz çok lezzetli ve insanlar çok kibar, misafirperverler. Avrupa insanları bireysel düşünüyor, buradaki insanlar herkesi düşünüyor ve çok doğallar. Türkçe'den de bazı kelimeler öğrendik" dedi.



BD(FE/CK)