Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından yürütülen 'Dünyada Nemrut, Nemrut'ta Dünya' projesi kapsamında, Adıyaman Üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Bölümü'nden bir heyet İtalya'ya gitti. İtalya'nın Modena kentinde bulunan Scuola Alberghiera E Di Ristorazione Di Serramazzoni aşçılık okulunda düzenlenen çalıştaya katılan Adıyaman Üniversitesi ekibi, burada İtalyan öğrenci ve aşçılara Türk yemekleri yapmayı öğretti. Ekip, 4 gün boyunca devam eden program kapsamında İtalyan öğrenci ve aşçılara, Gaziantep yöresine ait yuvalama çorbası, kurutmalık dolma, meyhane pilavı, mumbar dolması, lokma tatlısı ve sütlaç başta olmak üzere birçok yemeğin yapılışını öğretti. İtalyan aşçılar uygulamalı olarak eğitimini aldıktan sonra tattıkları Türk yemeklerini çok beğendiklerini söyledi.

Okulun eğitmenleri arasında bulunan ünlü İtalyan şefi Giuliano Tassinari, Türk mutfağına yönelik aldıkları eğitimin önemli bir deneyim olduğunu ifade ederek, Adıyaman Üniversitesi ile bundan sonraki süreçte işbirliklerini artırmak istediklerini ifade etti.

Adıyaman üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur ise İtalyan öğrenci ve aşçılara Türk yemeklerini uygulamalı olarak öğretmiş olmanın kendileri için sevindirici olduğunu söyledi. İtalyan ve Türk mutfağının birbirine yakın olduğunu ve damak zevklerinin benzeştiğine dikkat çeken Dokur, "Biz İtalyan mutfağını tanırken, burada da onlara Türk mutfağını yakından tanıtacağız. Artık İtalyanlar Türk yemeklerini tatmaya başlayacak" diye konuştu.

Program, aşçılık okulunda İtalyan ve Türk heyetin katıldığı, her iki ülkeye ait yemeklerin tadına bakıldığı gala yemeği ile son buldu.



FB(HK/CK)