Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, işyerleri yağmur suyu ile dolan  esnafın belediye binasını basıp, olay çıkarmasını kınadı. Yazılı açıklama yapan Aldırmaz, yaşanan kavgada Genel Sekreter Mahmut Çolak olmak üzere birçok belediye çalışanın tartaklandığını, 3 güvenlik görevlisinin ciddi şekilde yaralandığını belirtip, 'hak arama bahanesiyle' belediyeye yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.

Kocavezir Esnaf Sarayı'nın 17 yıl önce inşa edilip, esnafa satıldığını, bu binada sadece otoparklardan dolayı belediyenin yüzde 14'lük hissesi bulunduğu bilgisini veren Aldırmaz, şöyle dedi:

"Otopark dışında geriye kalan bütün işyerleri esnafa aittir ve iş merkezinin faaliyet gösteren bir yönetim kurulu mevcuttur. Esnafımızın bizimle birlikte hareket etmesi, gerekli kararları alması ve bodrum katın yağmur sularından etkilenmesinin giderilmesi karşılıklı planlama ile mümkündür. Büyükşehir Belediyesi olarak yasal olmayan herhangi bir konunun içinde olamayız. 17 yıl önce yapılmış ve satışı gerçekleşmiş bir iş merkezinde yaşanan sıkıntının hesabı bugün sorulamaz."

Aldırmaz'ın bu açıklamasıyla birlikte yaşanan arbedenin fotoğraf ve görüntüleri de medyaya dağıtıldı.