Bodrum'a bağlı Konacık Beldesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki Balkanoğlu İş Merkezi'nde bulunan 54 yaşındaki Namık Kemal Başbay'a ait plastik ve ahşap malzemeler satan işyerinde, bugün saat 20.30'da yangın çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangında, ahşap ve plastik malzemeler alev aldı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine gelen Konacık, Bitez ve Ortakent Belediyesi İtfaiye ekipleri söndürme çalışması başlattı.

Rüzgarın da kuvvetli olduğu bölgede, alevler işyerinin arkasında bulunan pencereden mutfak ve tuvalet kısmına sıçradı. İşyerinde zaman zaman patlamalar meydana geldi. Ekipler ve vatandaşlar, işyerinin camlarını kırarak güçlükle içeriye girdi. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın 1 saatte kontrol altına alındı. Plastik ve ahşap ürünlerden masa, sandalye ve şezlonglar tamamen kullanılamaz hale geldi. 100 bin Euro tutarında maddi zarar meydana geldiği belirtildi. Yangınını çıkış nedeninin araştırıldığı, soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İşyerlerini saat 20.00'de kapattığını belirten Namık Kemal Başbay, "Dükkanımızı bize telefon gelmeden yarım saat önce kapatmıştık. Sonra telefon geldi, hemen olay yerine geldik. Nasıl ve neden başladığını bilmiyorum. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyeceğiz. Nedeni o zaman ortaya çıkacaktır. Ürünlerimiz tekne ve yatlarda kullanılan çok özel malzemelerdi. Plastik ve ahşap ürünlerimiz tamamen yandı. 100 bin Euro maddi zararımız var" dedi.

SŞ(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)