Çökme sonucu beton bloklar altında kalan işçilerden Şener Görgülü kaldırıldığı İstinye Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İşçilerden Üzeyir Özdemir'in cesedine ise yapılan çalışma sonrası enkazın altında ulaşıldı. Yaralanan 1 işçi ise, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Olay yerine gelen Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, gazetecilerin soruları üzerine, "Bildiğim kadarıyla 2 ölü 1 yaralı var" dedi. Yaklaşık 14 dönüm büyüklüğündeki arsanın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirterek, "Vakıflar arsayı, kira karşılığı Ufuk Kolejleri'ne devretmiş. Onlar da bir okul yaptırıyorlar. Geçtiğimiz yıl da hafriyat sırasında bir çökme olmuş, uyarıda bulunmuştuk" dedi.


Bazı çevre sakinleri de çökmelerden dolayı tedirginlik içinde olduklarını söylediler.


Bu arada,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce (İBB),  çökmeyle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:


"Saat 13.43 sıralarında inşaatın beşinci kat betonu atılırken henüz belirlenemeyen bir nedenle çökme meydana geldi. Göçük sırasında inşaatta çalışan üç işçi enkaz altında kaldı. Olayın ihbar edilmesiyle İstanbul İtfaiyesi İstinye grubu 20 personel ve 4 Araç ile göçük alınana 6 dakika da ulaşarak enkaz altında kalan üç işçi ağır yaralı olarak çıkardı. Yaralılar kısa sürede hastaneye sevk edildi. Çökme sırasında enkaz altında kalarak ağır yaralanan iki işçi hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinde araştırma ve incelemeler devam ediyor. İnşaatın çöküş nedeni savcılığın soruşturmasından sonra belirlenecek"


MÖ  (MK) (FOTOĞRAF)