Taner YENER-Uğur ALAATTİNOĞLU/İSTANBUL, İSTANBUL Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2009 yılında düzenlenen “İstiklal Marşı okuma” yarışmasında birinci olan Rum asıllı Türk vatandaşı Marina Sözde'nin ailesiyle yaşadığı evde yangın çıktı. Yangından yara almadan kurtulan Marina Sözde, yarışmada birinci olmuştu. Yangın sonrası Marina Sözde, gözyaşlarını tutamadı.


Hacıahmet Mahallesi, Yokuşbaşı Sokak 26 numarada bulunan 6 katlı Sefa Konağı Apartmanında saat 11.00 sıralarında, Beşinci katta oturan 3 çocuk annesi Marianti Sözde’nin evinde, mutfaktaki  buzdolabının motor kısmında elektrik kontağından kaynaklandığı sanılan bir patlama oldu.   Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.  Yangın nedeniyle  üst katları yoğun duman kapladı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Marianti Sözde kızı Marina’nın da aralarında bulunduğu bina sakinlerinden bazıları hemen kendilerini dışarı atarken, üst katta oturan vatandaşlardan bazıları ise itfaiyenin yardımıyla merdivenle aşağı indirildi. Bu arada bina sakinlerinden bazıları kedi ve kuşların da bulunduğu evcil hayvanlarını yanına alarak dışarıya çıktı.


İtfaiyenin çalışmalarını dikkatle izleyen apartman sakinleri, yangının buzdolabında meydana gelen bir patlamanın neden olduğunu söylediler. İtfaiye yetkilileri, yangının çıkış nedeninin yapılacak incelemenin ardından belli olacağını belirttiler.


Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.


Kedileriyle birlikte eşi Şenay ve çocuğu Arda Turan ile birlikte dışarı çıkan grafiker Bahadır Erşık, “Dumanlarla uyandık. Hayvanlarımızı alıp kendimizi dışarı attık” dedi. Müge Kaygusuz ise kedisinin çok etkilendiğini tırmıklayarak ellerini kanattığını söyledi.


15 AYLIKKEN EVLERİ KUNDAKLANMIŞ

 


Marina Sözde'nin trajik hikayesini bir çok kişi onun katıldığı İstiklal Marşı yarışmasında birinci olmasından sonra öğrenmişti. Marina henüz 15 aylıkken Gökçeada'da ailesiyle yaşadığı evi kundaklanmış, bu yangında 4 yaşındaki kardeşi Alexander hayatını kaybetmişti. Yargılama sonuncu Olayın birinci derecede sorumlusu olduğu belirlenen bir kişi ömürboyu hapis cezasıyla cezalandırılmıştı.


TY-UA (MK) (FOTOĞRAF)