Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir araya gelen taşeron işçileri, yeni hizmet ihalesini alan firmanın 34 işçinin iş akdinin fesh edilmesini, protesto etmek için eylem yaptı. Eylemde, 'Ey şeyh duy sesimizi', 'İhale kabusuna son', 'Herkesin kadrolu bir işi olsun', 'Ey sendikalar zamla, uğraşacağınıza insanlık namına bizde destek verin’ yazılı dövizler taşındı. Ayrıca eylemde sık sık 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz', 'Kadro istiyoruz', 'Atılan işçiler geri alınsın’ sloganı atılıp alkışlarla tempo tutuldu. Hastane bahçesinde bir araya gelen 100’e yakın sağlık çalışanı önünde 30 yaşındaki Fuat Karvar isimli taşeron işçisi, cebindeki son parasıyla satın aldığı bir kutu sütü yere dökerek, ‘Şimdi benim çocuğum evde süt bekliyor. Bu sütü de cebinde olan son paramla almıştım. Artık bu sütte yok, şimdi çocuğumun sütünü kim alacak. Eve kim ekmek götürecek’ diyerek tepkisini dille getirdi.

Hastanede görevli 234 taşeron işçisinden 34 işçinin iş akdinin yeni firma tarafından feshedilmesi üzerine tepki gösteren işçiler, "Her yıl ihale korkusuyla, ne zaman işten çıkarılacağımızın endişesini üzerimizde taşımaktan dolayı bıktık" diyerek, yaşadıkları bu sorunlara biran önce çözüm bulunmasını istedi.

2 TAŞERON İŞÇİSİ DÖVÜLDÜ

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde işten çıkarılma korkusuyla yatıp- kalkan taşeron işçileri’nden 2 kişi dün 15 kişilik 1 hasta yakını tarafından dövüldü. Hastane bilgi işlemine bakan Metin Oturakçı ile Abdullah Toptan adlı taşeron işçileri, acil serviste bulunan hasta yakınlarının kendilerine, "Hastamızın durumu nedir?" diye sorunca işçiler bilmediğini ifade etmesi üzerine hasta yakınları tarafından feci şekilde tekme tokatla dövülerek darp edilmişlerdi. Darp edilen işçiler için ‘Şiddete hayır’ sloganını atan taşeron işçileri dağıldı.



AL(AL/İD)