Belediye- İş Sendikası İzmir şubelerine üye işçiler, THY'nin iş yavaşlatma eylemi yapmalarının ardından işten çıkarttığı, Hava- İş Sendikası üyesi 305 çalışanın tekrar işe alınması için imza kampanyası düzenledi. Konak Meydanı'nda basın açıklaması yapan işçiler, Hükümetin grev yasağıyla yalnızca havacılık iş kolundaki emekçilere ve sendikalara değil, tüm sendikalara ve işçilere açık mesaj verdiğini dile getirdi. Hükümetin, "Mecliste çoğunluğumuz var, ne istersem yapabilirim. Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) sözleşmeleri, işçi ve insan hakları umurumda değil. Sessiz olun, yoksa bir sonraki siz olursunuz" mesajı verdiği öne sürüldü.

Grevin evrensel, temel bir hak olduğunu belirten Belediye- İş 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Mutuoğlu, "Bu nedenle havacılık iş kolunda grev hakkının yasaklanması, aynı zamanda sendika hakkını da ihlal eden anti demokratik bir uygulamadır. Daha da vahimi, meşru ve demokratik protesto hakkını kullanan 305 işçinin işten çıkartılmasıdır. Emekçilerin insanca çalışma ve insanca yaşama hakkına karşı, işverenlere `kölelik düzeni'ne uzanan yolda dikensiz gül bahçesi yaratmak için anayasayı, uluslararası sözleşmeleri çiğnemekten çekinmeyen AKP hükümeti, sendikal harekete karşı bir darbe niteliği taşıyan bu adımla sadece havacılık iş kolundaki emekçileri değil, bütün bir işçi sınıfını teslim almaya çalışmaktadır" dedi.

Mutuoğlu, ayrıca AK Parti iktidarının İzmir'i ele geçirmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ve mesai arkadaşlarına eziyet yaptığını ileri sürdü. Bunun da baskıların hukuk dışılığın başka bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Açıklamanın ardından işçiler, işten çıkarılan THY çalışanlarının yeniden işe alınmaları için imza kampanyası başlattı. Toplanan imzaların Başbakanlığa gönderileceği belirtildi.



MO(AÖ/SS)