İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, HASTANEYE ameliyat olmak için gittiği gün iş akdine son verildiğini öğrenen Türk Hava Yolları'nda görevli kabin Amiri Gamze Tanak, eyleme “Monti” adlı köpeği ile katıldı.


Atatürk Havalimanı’nda Türk Hava Yolları (THY), personelinin iş akitlerinin son verilmesi nedeniyle devam eden eylemler 13'üncü gününde de devam ediyor. Ellerindeki dövizlerle THY yetkililerini protesto eden eylemcilere, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar da destek olmayı sürdürüyor.


4 GÜN HASTANEDE KALDIM


Havacılık iş koluna getirilen grev yasağını protesto eylemlerinin yapıldığı ilk gün ameliyat olmak için hastaneye gittiğini belirten Kabin Amiri Gamze Tanak, “Ameliyat olmak için hastaneye yatmam gerekiyordu. Doktorum ameliyat olduktan sonra 4 gün yatış verdi. Hastaneye yattığımdan dolayı raporumu hemen veremedim. Hastaneden çıktıktan sonra raporumu teslim etmek için geldim ama kimseyi bulamadım. Raporumu onaylatmaya geldiğimde hiçbir merci yoktu karşımda. Bütün kartlarım iptal edilmişti. Bundan sonra hukuki işlemlere başvurdum. Hakkımızı orada arayacağım” dedi.


UÇUŞTAYKEN İŞ AKDİNE SON VERİLDİ


Manchester uçuşunu gerçekleştirdikten sonra iş aktinin son verildiğini telefona gelen mesajla öğrendiğini belirten Yusuf Algül, ise şunları söyledi:


“29 Mayıs 2012 tarihinde uçuşum olmadığı için izinliydim. Ben de aynı gün saat 10.45’de Atatürk Havalimanı’na geldim ve basın açıklamasını dinledim. Yaklaşık iki saat kaldıktan sonra eve döndüm. Ben aynı zamanda kabin amirliğine terfi ettiğim için eğitime gidiyordum. 4 Haziran’da Manchester uçuşuna gittim. Uçuşun ardından telefonu açtığımda bana gelen mailde iş aktimin son verildiğini öğrendim. Buna göre aslında ben o uçuşu gerçekleştirmemiş oldum. 6 Haziran tarihinde iş akdinin son verildiğine dair tebligat elime ulaştı. Ben de ertesi gün bütün evraklarımı ve eşyalarımı teslim ettim.”


İY (MK) (FOTOĞRAF)