Taksim’deki THY bilet satış ofisi önünde 17.00’de bir araya gelen kadınlar,

‘Uçma, uçtukça sıra sana gelecek’, ‘Susma haykır, grev haktır’, ‘AKP, THY elele, genel köleleşmeye’, ‘zafer direnen emekçinin olacak’, ‘kadınlar elele mücadeleye’ kadın düşmanı AKP diye dövizler tadışılar.


CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın da destek verdiği gösteride Kadın koordinasyonu adına Ortak basın açıklamasını okuyan Emel Türker;

“THY emekçisi kadınlar işe iadelerini talep ediyor. THY emekçisi kadınlar grev haklarını talep ediyor. Grev hakkı istiyorlar, çünkü hepimiz için basit bir hastalık olan gribal enfeksiyon yüksek basınç nedeniyle onların kabusu olabiliyor. THY’den talimat alan hekimler rapor vermiyorlar. Rapor alabilenler verimsizlik nedeniyle işten çıkarılma korkusuyla karşı karşıya kalıyor. Çalışmaya devam etmek durumunda kalanlar kulak zarı yırtılmasına, duyu kaybına giden sorunlarla karşılaşıyorlar. Grev hakkı istiyorlar. Çünkü yüksek basınca uzun süre maruz kaldıkları için iç organlarında sarkmalar oluşuyor. Rahim sarkması nedeniyle kadınlar anne olamıyorlar. Kozmik radyasyon göğüs ve rahim kanserine neden oluyor. Yaz-kış aynı kıyafetle uçmak zorunda kaldıkları için soğuk ülkelerde ince çorapla çalışmak zorunda kalıyor ve birçok hastalıkla karşılaşıyorlar. İşte bizleri uçaklarda güler yüz ve tatlı dille karşılayan kadın emekçilerin gerçek çalışma koşulları. Dünyadaki diğer havayolu şirketlerinde çalışan hem cinslerine karşı çok daha düşük ücret alıyorlar. Kimi zaman aralıksız 18 saat uçuyorlar. Biz kadınlar insan onuruna yakışır çalışma ve yaşama koşulları için mücadele eden havayolu emekçisi arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız” dedi.